Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Dukla uspěla ve šlágru proti Českým Budějovicím 4:2, přihlíželo pět tisíc diváků

Před vynikající kulisou téměř pěti tisíc diváků se Dukle Jihlava podařilo natáhnout svoji vítěznou šňůru na osm zápasů. A to měla soupeře z nejtěžších, českobudějovický Motor. Soupeře z jihu Čech však přehrála výsledkem 4:2. Jihlavští tak stále drží první příčku tabulky 1. WSM ligy.

JIž od počátku bylo k vidění atraktivní a bojovné utkání a o zajímavé situace nebyla od začátku nouze. Při přesilovce Dukly nebezpečně vystřelil paradoxně obránce Budějovic Suchánek, o několik chvil později se na druhé straně ke střele prodral Jergl, ale těsně minul. Horké chvilky poté zažíval i domácí brankář Honzík, svými pokusy ho prověřili Suchánek a Nouza. Po návratu z trestné lavice se zajímavě uvolňoval Anděl, ale našel pouze lapačku připraveného Bláhy. Bylo to jen předzvěst věcí příštích. Ve 14. minutě našel jihlavský Diviš zpoza branky Davida Grígera, který střelou do horního rohu Bláhovy branky otevřel skóre duelu. Krátce na to následovala další přesilovka domácích, ale Semanovu tutovku parádním zákrokem zneškodnil hostující brankář. Nechybělo mnoho a stav první třetiny mohl být vyrovnaný - Nouzovu bombu zastavila tyč domácí branky a pak už Dukla puk odklidila do bezpečí.

Začátek druhé třetiny patřil týmu z Vysočiny. Nejprve vyzkoušel pozornost Bláhy Důras a hned z další útočné akce se Dukla mohla radovat podruhé. To se ve 23. minutě obtočil kolem svého strážce Jakub Flek a jeho skrytá střela propadla Bláhovi mezo betony až za brankovou čáru - 2:0. Hosté se připomněli tvrdými střelami Vráblíka, ovšem průběžný stav se měnil opět vlivem událsotí ve druhém útčoném pásmu. Gríger našel rozjetého Lukáš Anděla, který střelou zápěstím ve 27. minutě vymetl pavučiny v protilehlém rohu Bláhovy klece. Tento moment ukončil jeho působení v utkání, v brance ho nahradil kolega Gába.

Ten se, společně s ostatními hráči Motoru, mohl o tři minuty později radovat se snížení. Domácí se nechali unést útočnými choutkami a přečíslení 3 na 2 zužitkoval precizní střelou pod břevno Petr Kolmann. Jihlava si však tříbrankové vedení vzala rychle zpět, Jergl zblízka Gábu ještě nepřekonal, ale odraženého puku se nejrychleji ujal Josef Skořepa, který si už věděl rady - 4:1. Fantastický hokej byl i k vidění i dál - Rob o chvíli později svým projektilem pouze líznul Honzíkovo břevno. O něco přesněji si počínal budějovický Heřman ve 39. minutě. Při přesilovce svého týmu si počkal na odražený puk a ač v těžké pozici, přesto dokázal Honzíka přelstít.      

Třetí dějství se neslo v duchu pozorné defenzívy jihlavského celku. Přesto mohlo být neveselo, kdyby Straka po přihrávce Nouzy mířil jen o trochu přesněji. Při hře čtyři na čtyři unikl obraně hostí Flek, a protože byl ve svém nájezdu nedovoleně atakován Žovincem, následovalo trestné střílení. V něm ale Flek pouze nechal vyniknout Gábu, které se ukázal povedeným semaforem. Klid do konce utkání mohl domácím barvám zajistit Seman, ale ve velké příležitosti selhal. Motor ještě v závěru utahoval šroubky, ale příležitosti Straky a Heřmana zůstaly nevyužity. Ve snaze o snížení si ještě Budějičtí vybrali oddechový čas a zkusili power play, ale bez gólového efektu.

V krásném, divácky atraktivním duelou týmů z horních pater tabulky tak uspěla Dukla Jihlava. Ta si stále udržuje dvoubodový náskok v čele před dotírajícím Kladnem. K dalšímu utkání nastoupí jihlavský tým ve středu v Havířově.

HC Dukla Jihlava - HC Motor České Budějovice 4:2 (1:0, 3:2, 0:0) 

Branky: 14. Gríger, 23. Flek, 27. Anděl, 30. Skořepa – 30. Kolmann, 39. Heřman.

Rozhodčí: Würtherle – Beneš, Štofa.

Diváci: 4975.

Jihlava: Honzík – Řezníček, Štebih, Dundáček, Kaláb, Šafář, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Gríger – Jergl, Skořepa, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Anděl, Flek, Malec.

České Budějovice: Bláha (27. Gába) – Kříž, Kolmann, Vráblík, Suchánek, Klinecký, Žovinec – Květoň, Mikyska, Kuchejda – Heřman, Straka, Nouza – Švihálek, Rob, Žálčík – Škoda, Babka.

Foto Dalibor Mašek

Štítky FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, Česko, Jakub Flek, FC Vysočina Jihlava, Petr Kolmann, Josef Skořepa, SK Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla uspěla ve šlágru proti Českým Budějovicím 4:2, přihlíželo pět tisíc diváků | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.