Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Stále na vítězné vlně: Jihlava ve šlágru vyloupila Třebíč

Před více než třemi a půl tisíci diváků se odehrálo derby mezi domácí Třebíčí a hostující Jihlavou. Nakonec to byla Dukla, která mohla po výsledku 2:3 slavit. Prodloužila tak svoji vítěznou sérii na šest zápasů a v tabulce 1. ligy ztrácí pouhý bod na vedoucí Kladno.

Domácí začali aktivně a následkem toho byla série vyloučení hráčů Dukly. Pro Třebíč to znamenalo velmi dobrou možnost, jak otevřít skóre, ale z velkého tlaku vytěžila pouze neproměněné šance Rašky a Wasserbauera. Když potom v jasné tutovce vychytal Tomka jihlavský Honzík, nemohlo to skončit jinak než zákonitým trestem na druhé straně hřiště. V 16. minutě totiž dělovku od modré umně tečoval Flek a na změnu směru letu puku již domácí Vejmelka reagovat nestihl. Po obdržené brance ještě Horácká Slavia Jihlavu zatlačila, ale bez gólového efektu.

Jihlava hned v první minutě orazítkovala Vejmelkovu tyč, jinak to byla Třebíč, kdo bušila do jihlavských vrat i na začátku druhé třetiny. Ale ani nadvakrát Kusko, ani kapitán Dolníček pozorného Honzíka nepřekonali. Potom to na stejného muže zkoušel pěknou střelou Pekr. Domácí v těchto chvílích vyvinuli velký tlak, vynutili si několik vyloučení, ale s jejich využitím byli na štíru. Během druhé dějství se průběžný stav neměnil.

Pokračující přesilovku se domácím nakonec využít podařilo. Ve 42. minutě se puku chopil Pekr, nabruslil si do výhodnější pozice a střelou na Honzíkovu lapačku vyrovnal na 1:1. Třebíč měla snahu jít do vedení, ovšem nebezpečné situace se nyní odehrávaly pře Vejmelkou. Ten úspěšně čelil dvěma nebezpečným střelám, ale na Grígerovu dorážku z těsné blízkosti dosáhnout nemohl. O pět minut později obkroužil Důras branku a naservíroval kotouč Štebihovi, který vymetl šibenici na bližší tyči. Třebíč se ale velmi rychle dostala zpátky na dostřel - v závaru se dobře zorientoval Pekr, který do odkryté klece vstřelil svoji druhou branku v zápase. V následné power play Třebíč soupeři zle zatápěla, ale puk si do sítě cestu nenašel, což Dukle přineslo velmi cenné tři body.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Branky: 42. Pekr, 59. Pekr – 16. Flek, 51. Gríger, 56. Štebih. 

Rozhodčí: Mikula – Adamec, Poruba.

Diváci: 3650.

Třebíč: Vejmelka – Bartoň, Malena, Bilčík, Čejka, Přibyl, Šaur – Miškovský, Dolníček, Erat – Pekr, Polodna, Kusko – Zohorna, Raška, Šik – Psota, Tomek, Wasserbauer – Švec.

Jihlava: Honzík – Šafář, Štebih, Šimek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Březina – Anděl, Flek, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Malec, Gríger, Alekseev.

 

 

Foto Josef Plechatý, www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, Rytíři Kladno, Raška, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stále na vítězné vlně: Jihlava ve šlágru vyloupila Třebíč | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.