Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Skořepa a Zadražil rozhodli o vítězství Dukly v Benátkách nad Jizerou

Dukla Jihlava slaví další výhru, ve svém sobotním zápase vyhrála na kluzišti nebezpečných Benátek nad Jizerou. Ke konečnému vítězství 2:1 přispěly branky v první polovině utkání z holí Skořepy a Zadražila, domácí stačili už jen snížit. Zisk dalších třech bodů znamená nejen osmé vítězství z posledních deseti zápasů, ale i posun na třetí místo průběžné tabulky 1. ligy.

Hned od začátku se hra odehrávala ve vysokém a bojovném tempu, dlouho na sebe nenechaly čekat ani vážnější příležitosti před brankami obou soupeřů. Tu první si připsal jihlavský Flek, ale v odkryté kleci zaskočil za gólmana Schwarze obránce Ulrych. na začátku 11. minuty šla Dukla do přesilovky a přišly další nebezpečné situace v obranném pásmu Benátek. Tomečka ve velké šanci vychytal Schwarz, z dorážky neuspěl ani Diviš. Úspěšnější po další pěkné přesilovkové kombinaci Skořepa, který se jako první zapsal do střeleckých statistik. Otřesené Benátky, kterým patřil úvod zápasu, musely čelit dalším atakům Jihlavských. Ani Prokšova střela z křídla, ani následné pokusy Skořepy a Diviše však už skóre první třetiny nezměnily.

Druhá třetina začala náporem Benátek, Pabiškovu střelu od modré však usměrnil Špaček mimo Honzíkovy tři tyče. Poté následovala klidnější pasáž zápasu, kdy brankáři obou týmů nečelili vážnější situaci. A tak trochu jako blesk z čistého nebe přišel ve 28. minutě druhý gól Jihlavy. Do protiútoku se vydal Zadražil a přesně mířeným pokusem pod břevno dostal svůj tým do dvoubrankového vedení. Tento moment vybudil domácí ke zvýšené aktivitě, ani Matějček, ani později Král s Lakatošem však s průběžným stavem nic neudělali. Na druhé straně Dukla promrhala přečíslení čtyři na jednoho.

Nelichotivé skóre nutilo domácí k aktivnímu způsobu pojetí hry i ve druhé třetině. Brzy dostali k dispozici přesilovky a v jedné z nich udeřili. Ve 48. Víšek předal puk Volfovi, ten se protlačil před Honzíka a nezmýlil se. O minutu později stejný hráč nabíjel do dobré pozice Ordošovi, který v klíčové chvíli minul. V těchto chvílích Benátky svého soupeře nepříjemně svíraly. Klid do závěrečných minut zápasu mohl Dukle poskytnout Důras, ale poloprázdnou branku netrefil. A jakmile selhal své možnosti Skořepa, odhodlali se domácí k power play. Během ní si ale, ke spokojenosti týmu z Jihlavy, žádnou gólovku nevytvořili a přenechali tak soupeři všechny tři body.

Druhá nejvyšší hokejová soutěž má nyní týdenní prázdniny, tým Dukly Jihlava se představí až 9. listopadu v domácím duelu proti postějovským Jestřábům. Začátek utkání je standardně v 17:30.  

HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky: 48. Volf – 12. Skořepa, 28. Zadražil.

Rozhodčí: Schmejkal – Bosák, Šmika.

Diváci: 350.

Benátky: Schwarz – Kurka, Čermák, Ulrych, Havlín, Trška, Pabiška, Jandejsek – Dlouhý, Volf, Víšek – Jonák, Lakatoš, Špaček – Ordoš, Musil, Matějček – Huňa, Král, Havlas.

Jihlava: Honzík – Šafář, Štebih, Šimek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Tomeček – Anděl, Skořepa, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Flek, Gríger, Alekseev.

Foto: www.hcdukla.cz

Štítky HC Benátky nad Jizerou, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Benátky, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skořepa a Zadražil rozhodli o vítězství Dukly v Benátkách nad Jizerou | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.