Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V krásném zápase brala Dukla tři body, porazila silné Kladno

Los 18. kola WSM ligy svedl dohromady dva slavné celky české hokejové historie - Jihlavu a Kladno. V pohledném zápase plném zajímavých událostí se nakonec radovala Dukla, která o tom, že všechny tři body zůstanou na Vysočině, rozhodla až v závěru. Více než 2 a půl tisíce fanoušků sledovalo výhru domácího celku v poměru 4:2.

Dukla na soupeře vlétla zhurta, hned po půlminutě předložil Diviš Semanovi, ale pozorného Mensatora v brance Kladna nepřekonal. Na druhé straně Skuhravého tvrdou střelu zkrotily Honzíkovy betony. Sled velkých šancí si Jihlava nechala na svoji přesilovou hru. V ní nejprve napálil Kaláb tyč, aby jeho opakovaný projektil nakonec Mensator s námahou vytěsnil mimo svoji svatyni. Svůj tlak však Dukla gólem nakonec korunovala, v další šanci v 8. minutě našel zpoza branky Melenovský nehlídaného Skořepu a ten už si věděl rady - 1:0.

Poté šancí ubylo, ačkoli svižný hokej se hrál dál. Rušno před brankami bylo až na konci třetiny. Střelu hostujícího Stacha tečoval Kindl, ale Honzíkovi puk do síťky nepropadl. Po pokusu domácího Grebenyuka neúspěšně dorážel Důras. Ten si chuť spravil o pár chvilek poté v 19. minutě, kdy naservíroval kotouč Skořepovi, jehož odražená střela se dostala k Andělovi, který neměl problém zvýšit náskok domácích. Ovšem jihlavská radost byla krátkodobá, o puhých 9 vteřin později snížil Bílek, jemuž šanci ideálně připravil Stach.  

Hosty tento gól nabudil a začátek druhé třetiny patřil jim. Po půlminutě od příchodu z kabin uháněl na Honzíka Pletka, ale domácí brankář jeho střelu bravurně lapil. Jihlavský Jícha pak na Mensatora nevyzrál, a tak se skóra měnilo na druhé straně. Opět zafungovala spolupráce druhého kladenského útoku - Stach vybídl Bílka a ten odkryté klece v 31. minutě nezaváhal. V těchto chvílích se hrál velmi atraktivní hokej. Ze závaru Dukly útočném pásmu resultovala střela z Divišovy hokejky do tyčky. Podobně se vedlo i kladenskému Bílkovi, jemuž v hattricku zamezilo břevno jihlavské branky. Štěstí měl tým z Vysočiny i 37. minutě, kdy Stachova dělovka při přesilovce skončila opět na Honzíkově tyčce.   

V úvodu třetího dějství byla lepší domácí Dukla. Při přečíslení v klíčové chvíli přeskočil puk hůl Kohoutovi, o několik minut to byl právě Kohout, který servíroval pro Diviše, jehož pumelici gólman Kladna vyrazil před Semana, jenž byl ale faulován a zakončit nedokázal. Během přesilovsky pak nezacílil přesně Skořepa, správně seřízená mířidla neměl ani Anděl o několik minut později. Zasahovat nemusel na druhé straně ani Honzík, Pletkova prudká střela ale minula jeho branku pouze o kousek.

V 57. minutě už bylo veselo, a to na jihlavské straně. Zadražil posunul kotouč na Jíchu, který jej zavezl do útočného pásma a z velkého úhlu dokázal přesně umístit svoji střelu pod horní tyčku. Kladnu pak nezbývalo než zkusit hru vabank bez brankáře. Tento tah úspěšný nebyl, Důras vybojoval puk a vyslal Grígera do samostatného úniku na opuštěnou klec soupeře. Ten tak zvýšil na konečných 4:2.

HC Dukla Jihlava - HC Rytíři Kladno 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)

Branky: 8. Skořepa, 19. Anděl, 57. Jícha, 60. Gríger – 20. Bílek, 31. Bílek.

Rozhodčí: Hejduk, Bejček – Reich, Štětina.

Diváci: 2505.

Jihlava: Honzík – Šafář, Štebih, Šimek, Kaláb, Zadražil, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Kohout – Anděl, Skořepa, Důras – Jícha, Melenovský, Prokš – Harkabus, Gríger, Alekseev.

Kladno: Mensator – Repe, Nash, Růžička, Kehar, Ptáček, Zajíc – Pletka, Skuhravý, Rudovský – Bílek, Stach, Kindl – Redlich, Pitule, Dvořáček – Strnad, Lukáš, Machač.

Foto: www.kladensky.denik.cz

Štítky FK Dukla Praha, SK Kladno, FC Vysočina Jihlava, hokej, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krásném zápase brala Dukla tři body, porazila silné Kladno | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.