Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dukla Jihlava nasázela Českým Budějovicím pět branek a osamostatnila se v čele baráže

Zatímco v pátečním zápase proti Pardubicím hokejisté Dukly Jihlava prováhali tříbrankové vedení, v neděli se už nic takového nestalo. V devátém kole baráže si totiž poradili s Českými Budějovicemi vysoko 5:1 a získali tak dvoubodový náskok v čele prolínací soutěže.

Hned v úvodu měl zajímavou možnost domácí Skořepa, Kváčův beton byl ale připraven. Gólu se tak vyprodané ochozy dočkaly až ve 12. minutě, když zápěstím střílel Václav Půža a puk přes všechny clonící hráče doputoval až do sítě - 1:0.

Na druhé straně se do hodně slibné pozice dral Heřman, ale hokejka domácího beka mu radost zkazila. V 18. minutě vedla Dukla už 2:0! Důras v situaci dva na jednoho střílel, Kváča však jen vyrazil k důraznému Radku Hubáčkovi, který v pádu propasíroval kotouč do branky.

Navýšit vedení mohl krátce po změně stran Seman, ale mířil nakonec vedle. Těsně mimo letěla i dělovka budějovického Fillmana, hned po něm vyzkoušel Svobodovu pozornost i Fronk. Motor se dostával do výrazného tlaku, v další šanci jihlavský gólman vychytal Heřmana, Šulkovu ránu z mezikruží poté zastavila spojnice. 

Začátek třetí třetiny se povedl Dukle skvěle. V dobíhající přesilovce nahrál Čachotský Petru Šidlíkovi, jehož pokus od modré čáry skončil až za Kváčovými zády - 3:0. Čtvrtý gól přidal stejný hráč z hodně podobné pozice, po asistenci Skořepy prostřelil Šidlík Kváču počtvrté, čímž ukončil jeho působení v zápase.

Jihočeši utkání nezabalili, Heřmanovu ránu zastavilo břevno a v 52. minutě dokonce zaznamenali čestný úspěch, když Muchovu střelu dorazil do sítě Filip Vlček - 4:1. Dukla ale nenechala nic náhodě, v poskytnuté výhodě Seman lahůdkově vybídl Adama Zemana, který upravil zpět na čtyřbrankový rozdíl, který vydržel až do konce. 

České Budějovice čekají na tým z Vysočiny i v desátém kole baráže, tentokrát se ale zápas odehraje na jihu Čech. Střetnutí začíná v úterý 18. dubna v 17:30.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 12. Půža (Skořepa), 18. Hubáček (Důras), 41. Šidlík (Čachotský, Zeman), 51. Šidlík (Skořepa), 54. Zeman (Seman) – 52. Vlček (Mucha, Heřman). 

Rozhodčí: Čech, Hribik - Barvíř, Blümel. Diváci: 6 500.

Jihlava: Svoboda – Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, Skořepa, Jergl – Čachotský, Seman, Zeman – Důras, Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl.

České Budějovice: Kváča (51. Gába) – Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák, Pajič, Chovan – Heřman, Vlček, Fronk – Dostálek, Vak, Hřebejk – Babka, Škoda, Šulek – Bárta.

Průběžná tabulka baráže o extraligu po 8. kole: 1. Jihlava (16 bodů), 2. Pardubice (14), 3. České Budějovice (13), 4. Karlovy Vary (11).  

Foto Petr Mašek

Štítky HC Dukla Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, baráž, HC Dynamo Pardubice, Adam Zeman, Filip Vlček, HC Energie Karlovy Vary, HC Škoda Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava nasázela Českým Budějovicím pět branek a osamostatnila se v čele baráže | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.