Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Bitvu s Pardubicemi rozhodly až nájezdy. Jihlava si připisuje další dva body do barážové tabulky

Další dva důležité body do tabulky baráže ukořistili hokejisté Dukly Jihlava. V osmém kole baráže nakonec udolali Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech, přestože po dvou třetinách vedli o tři branky. Společně s Českými Budějovicemi vévodí tým z Vysočiny průběžné tabulce prolínací soutěže.

V první třetině byla Dukla lepší. Jako první nebepečně tečoval Půžovu střelu Hubáček, nebezpečná byla Jihlava i ze své první přesilovky. Na druhé straně dobře zasáhl Svoboda proti snažení Berana. Domácí se dostali do vedení ve 14. minutě během svojí další početní převahy. Šidlík nahazoval před branku a přes Szatmaryho se puk dostal k Filipu Semanovi, který neměl problém ho zvednout nad Růžičkův beton - 1:0.

Druhá třetina se od té první lišila jako den a noc. Pardubice byly rychlejší a přesnější, ale svoje šance neproměňovaly. Za zmínku stojí tvrdá střela Čáslavy, další možnosti Berana nebo Tomáška, ale Svoboda stále odolával. A na hosty dopadl i gólový trest, když v ojedinělém brejku posunul Skořepa na Tomáše Jiránka, který tváří v tvář prostřelil Růžičku - 2:0.

Dukla ale stále chybovala a čelila velkému tlaku, Svoboda se vyznamenal proti pokusům Schause a dvakrát J. Sýkory. Z protiútoku mohl pak zvýšit Důras, ale i Růžička zasáhl spolehlivě. Jinak tomu ale bylo v 35. minutě, když po chybě Pardubic přistrčil Jergl kotouč opět Tomáši Tichánkovi, který měl už snadnou úlohu - 3:0. Poté Schaus ještě nastřelil břevno.   

Na co Jihlavští čtyřicet minut tvrdě pracovali, to ztratili během prvních pěti minut závěrečného dvacetiminutovky. Hned po 69 vteřinách Tomášek hezky předložil Ciradu Ovčačíkovi, který se z mezikruží trefil nad Svobodovu vyrážečku. O necelou minutu už byl náskok domácích jednobrankový. Rolinek zpoza branky nabil Petru Sýkorovi, který puk usměrnil mezi betony jihlavského gólmana. Ve 46. minutě bylo vyrovnáno, když se během přesilovky od modré prosadil Marek Trončinský. Dukla zažila další perné chvilky, zvláště po dalších svých faulech, ale zápas nakonec dokázala dotáhnout do prodloužení.

V jeho závěru měl na hokejce výhru Seman, těsně však netrefil. Náladu si spravil v samostatných nájezdech, když bezpečně, podobně jako Zeman, proměnil. Když na druhé straně Svoboda pochytal oba pardubické exekutory, vypukla na Horáckém zimním stadionu dvoubodová radost.

K dalšímu zápasu nastoupí Dukla Jihlava už v neděli opět na domácím ledě. Od 17:30 přivítá soupeře z Českých Budějovic.

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice 4:3 po sam. náj. (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. F. Seman (Szathmáry, Šidlík), 24. Jiránek (J. Skořepa), 35. Jiránek (Jergl, J. Skořepa), rozh. náj. F. Seman – 42. Ovčačík (Tomášek), 42. P. Sýkora (Rolinek), 46. Trončinský (P. Sýkora)

Rozhodčí: Hradil, Souček – Gebauer, Lederer. Diváci: 6200

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl.

HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava (A), Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, Zajíc – P. Sýkora (A), Nahodil, Rolinek (C) – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, M. Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.

Průběžná tabulka baráže o extraligu po 8. kole: 1. Jihlava (13 bodů), 2. České Budějovice (13), 3. Pardubice (11), 4. Karlovy Vary (11). 

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Dynamo Pardubice, baráž, Madeta Motor České Budějovice, Petr Sýkora, Martin Růžička, Kraj Vysočina, Tomáš Jiránek, Marek Trončinský, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitvu s Pardubicemi rozhodly až nájezdy. Jihlava si připisuje další dva body do barážové tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.