Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dukla přestřílela poslední Šumperk 7:3, v tabulce je stále pátá

V divácky atraktivním utkání Dukla Jihlava přestřílela svého soupeře ze Šumperka výsledkem 7:3. Potvrdila tak dobrou formu z posledních zápasů i páté místo v tabulce WSM ligy. Naopak hosté z Jeseníků jsou nadále přikováni ke dnu tabulky.

Úvod zápasu strhující tempo nenabídl. Prvním záživným momentem byla pro domácí obecenstvo šance Důrase, který však byl ve zlomové chvíli faulován a nabídl svému týmu možnost přesilové hry. První branka domácích však přišla až po ní, konkrétně v 10. minutě. To domácí Gríger při forčekingu sebral kotouč váhajícímu obránci a tváří v tvář překonal Šindeláře střelou pod břevno. O chvíli později tvrdě pálil Důras, gólman Šumperka byl připraven.

Dukla tak navýšila skóre při druhé svojí přesilovce ve 14. minutě. Dundáček nabil Kalábovi a jeho pokus od modré zastavila až síť. Ještě veseleji mohlo na Horáckém zimním stadionu o další dvě minuty později, kdy Diviš vymíchal hostujícího obránce, ale jeho střela šla těsně nad. Šumperk zahrozil až v samotném závěru první třetiny, ale Haase vychytal jihlavský talent Škarek.

Další možnost ke snížení náskoku měl Roupec, ale jeho dělovka prolétla kolem tyče Škarkovy klece. Následovala série vyloučení hráčů Šumperka, která poskytla domácím velkou příležitost ke zvýšení aktuálního stavu. Přesilovka se nakonec Dukle příliš nepovedla, ale litovat nemusela - těsně po jejím skončení vypálil ve 30. minutě na brankáře Šumperka Anděl a odražený puk zametl do brány Skořepa.

Jihlava byla v těchto chvílích ve velkém tlaku. Při závaru před svatyní Šumperských nejprve Skořepa minul poloprázdnou bránu, následně Důras trefil tyč, načež akci svým druhým gólem v utkání dokončil opět všudybyl Skořepa. To už bylo na Šindeláře moc a přenechal svoje místo v brankovišti Zelenkovi. Na konci druhé třetiny se v početní výhodě dokázali prosadit i hosté. Vrdlovec nahodil před branku a tam si obratně poradil Zdráhal - 4:1.

To jako by nabudilo šumperské draky i do třetí třetiny. Okamžitě si vynutili tlak a na řadu přicházeli i jejich šance. Nejprve si na Škarka nepřišel po pěkné akci Půhoný, ale po střele Moučky se už skóre ve 42. minutě měnilo. Ještě blíže Dukle mohl dostat hosty Fořt, ale Škarek se v pravé chvíli vytasil se svým betonem. Divákům se dnes jednoznačně vyplatilo být na zápase až do konce, protože právě tehdy se začaly dít věci.

V 57. minutě šikovně tečoval Štebihovu střelu Harkabus, aby za necelou půlminutu zkorigoval stav šumperský Milfait. Hosté ještě vycítili šanci a v touze po bodech odvolali brankáře. Nejenže branku nevstřelili, ale sami inkasovali - do prázdné klece v poklidu dovezl kotouč Kohout. A Šumperk si kalich hořkosti vypil až do dna. V následujícím útoku totiž uzavřel střeleckou listinu Melenovský, který do sítě doklepl Kalábovu ránu. Všechny čtyři gólové situace se odehrály během pouhých dvou minut! Na výsledku již nic nezměnily ani útočné výpady v poslední minutě, Zelenka i Škarek si závěrečných šancích poradili.  

Dukla Jihlava - Salith Šumperk 7:3 (2:0, 2:1, 3:2)

Branky: 10. Gríger, 14. Kaláb, 30. Skořepa, 33. Skořepa, 57. Harkabus, 58. Kohout, 58. Melenovský  – 37. Zdráhal, 42. Moučka, 57. Milfait.

Rozhodčí: Pražák – Čížek, Křivohlavý.

Diváci: 1157.

Dukla Jihlava: Škarek – Štebih, Šafář, Kaláb, Dundáček, Šimek, Zadražil, Dobrovolný – Kohout, Seman, Diviš – Důras, Skořepa, Anděl – Březina, Melenovský, Jícha – Alekseev, Gríger, Harkabus.

Salith Šumperk: Šindelář (33. Zelenka) – Holík, Roupec, Sedlák, Prokop, Zdráhal, Drtil, Bažant, Petira – Haas, Plášek, Půhoný – Brunec, Vrdlovec, Fořt – Milfait, Kaut, Moučka – Ostřanský, Půlpán  

Foto: www.zpravodajstvi.sumpersko.net

Foto

Štítky Salith Šumperk, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Jeseníky, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla přestřílela poslední Šumperk 7:3, v tabulce je stále pátá | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.