Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dukla Jihlava opět vítězná! Další dva barážové body proti Českým Budějovicím zajistil Čachotský

Podruhé v baráži a celkově pošesté v sezóně porazili hokejisté Dukly Jihlavy svého soka z Český Budějovic. Přestože i dneska tým z Vysočiny prohrával, opět slavil výhru 2:1 v prodloužení. Bez ohledu na výsledek zápasu Karlovy Vary - Pardubice je jisté, že Dukla zůstane v čele průběžné tabulky prolínací soutěže.

První nebezpečnou situaci utkání měl na svědomí jihlavský Seman, jehož teč vylekala Kváču, jinak ale v první třetině dominovali domácí České Budějovice. Veliký závar, během kterého střílel Vlček, Pýcha a Šulek ještě hostující defenzíva přežila, podobně jako tyč Gumana, ale 14. minutě už Motor tlak zužitkoval. Fillman nastřelil puk na branku, kde ho přesně za Svobodu usměrnil Miloslav Čermák - 1:0.

Na začátku první třetiny mohlo být vyrovnáno, po Šidlíkově ráně ale domácí obrana zabránila ve skórování Semanovi. Zvýšit náskok Budějovic mohl potom Chovan, ale Duklu podržel brankář Svoboda. Na druhé straně se vzápětí zaskvěl Kváča, když vychytal dorážejícího Důrase. Blízko ke vstřelení branky měl pak i Říha, ale ani ten síť za domácím gólmanem nerozvlnil.

Motor si tak dlouho koledoval, až udeřilo ve 47. minutě. Skořepa vyhrál buly na Vlastimila Bilčíka, jehož nahození Kváča přes houštinu těl neviděl - 1:1. V poslední pětiminutovce mohl rozhodnout Důras, ale ani jeden z jeho dvou úniků nezakončil úspěšně. Nakonec těsně před sirénou mohl domácím tři body zajistit Pajič, ale přestřelil.

V prodloužení se hrálo pouhých 36 vteřin. Tehdy se kličkou do středu uvolnil Tomáš Čachotský a povedenou ránou pod horní tyčku přisoudil druhý bod hostující Dukle.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 1:2p (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Čermák (Fillman, Novák) - 47. Bilčík (Skořepa), 61. Čachotský (Říha, Skořepa).

Rozhodčí: Šír, Úlehla – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 6 421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák – Dostálek, Rob, Fronk – Šulek, Vlček, Hřebejk – Guman, Škoda, Babka – Vak. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Dukla Jihlava: Svoboda (Brož) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský. Trenér Petr Vlk. 

Průběžná tabulka baráže o extraligu po 4. kole: 1. Jihlava (9 bodů), 2. Karlovy Vary (6), 3. ČEZ Motor (5), 4. Pardubice (4). 
 

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, HC Dynamo Pardubice, Kraj Vysočina, Miloslav Čermák, HC Škoda Plzeň, ČEZ, Antonín Stavjaňa, Petr Vlk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava opět vítězná! Další dva barážové body proti Českým Budějovicím zajistil Čachotský | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.