Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dukla si připsala další skalp, vyhrála v Ústí nad Labem 4:3

Další soupeř ze severních Čech, další tři body do tabulky jihlavské Dukly. Hokejisté z Vysočiny dokázali uspět na svém neoblíbeném stadionu a porazit domácí Ústí nad Labem v poměru 4:3. Dukla vedla po celý zápas, domácí skóre zkorigovali až v závěru.

Jihlavští hokejisté vstoupili do utkání aktivně a výsledkem toho byla nejen tvrdá střela Harkabuse, ale hlavně dva současně vyloučení na straně domácích. Tak velkou příležitostí ke vstřelení branky Dukla nepohrdla, po přihrávce Důrase se přesně trefil Kaláb. To se psala 5. minuta utkání. Následně neměl ke zvýšení náskoku daleko Gríger, ale puk do branky neprotlačil. Ústí příliš nehrozilo, pozornost Honzíka vážněji vyzkoušel pouze Gengel. Nebezpečněji vypadala akce tandemu Skořepa - Důras, ale druhého jmenovaného vychytal domácí brankář Soukup. O chvilku později ale již v oslabení inkasoval. Na střelu Kohouta sice ještě stačil, ale na souhru Alexeeva a zakončujícího Diviše ve poslední minutě úvodní třetiny byl krátký. 

Další pohroma potkala Ústečany krátce po návratu ze šaten. Hned ve 22. minutě si dobře nabruslil Anděl a procedil touš mezi betony Soukupa. Jestli si někdo myslel, že to domácí definitivně položí, mýlil se. Ústečtí Lvi často okupovali prostor před brankářem Jihlavy a jejich příležitostí přibývalo. Po Roubíkově přihrávce to zkoušel Tůma a později také Merta, Honzík se zaskvěl i při teči Kuchlera. Ukazatel skóre se ale paradoxně měnil na straně hostí. V 31. minutě adresoval Kohout z rohu přesnou přihrávku najíždějícímu Šafářovi, který puk uklidil pod horní tyčku. V tu chvíli se tempo hry uklidnilo a konsternovaným domácím mohli ještě konto domácích zatížit Kohout a Šimek, ale nepočínali si úspěšně.

Vytoužené branky se domácí dočkali ve 47. minutě. To se v přesilové hře přesnou ranou prosadil Pohl. V dalším úseku hry rozkouskovaným vyloučeními nejprve neuspěl jihlavský Gríger, následně se však na druhé straně hřiště musel vytasit se svým uměním Honzík. Ale jak Smetanovi, tak Kubicovi zůstaly oči pro pláč, podobně se vedlo i Křivohlávkovi. Energii ústeckému Slovanu to ale nevzalo - v přesilovce v 57. minutě našel Tůma volného Roubíka a vykřesal domácím naději. Tu ještě přiživil pouhou minutu poté Rys, který do sítě doklepl Honzíkem vyraženou střelu. Myšlenky na obrat ale zahnal faul domácích, a tak Dukla už vítězství uhájila.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava 3:4 (0:2, 0:2, 3:0)

Branky: 47. Pohl, 57. Roubík, 58. Rys – 5. Kaláb, 20. Diviš, 22. Anděl, 31. Šafář.

Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Toman.

Diváci: 1083.

Ústí nad Labem: Soukup – Pohl, Smetana, Vágner,Bernad, Kurka, Hes, Zdvořáček – Tůma, Roubík, Merta – Rys, Melka, Kloz – Gengel, Kubica, Kuchler – Křivohlávek, Baránek, Navarra.

Jihlava: Honzík – Štebih, Šafář, Kaláb, Dundáček, Šimek, Zadražil, Dobrovolný – Kohout, Seman, Diviš – Důras, Skořepa, Anděl – Březina, Melenovský, Jícha – Alekseev, Gríger, Harkabus

 

Foto

Štítky FK Dukla Praha, FK Ústí nad Labem, FC Vysočina Jihlava, Severní Čechy, HC Slovan Ústí nad Labem, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla si připsala další skalp, vyhrála v Ústí nad Labem 4:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.