Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Postup do baráže se zatím nekoná, Dukla doma s Kladnem prohrála. Stále vede 3:2 na zápasy

Dukla Jihlava svůj první semifinálový mečbol nevyužila. V pondělním zápase, který mohl v případě výhry Duklu posunout do baráže, prohrál tým z Vysočiny Kladnu 1:2. Šestý zápas série se hraje ve středu na ledě Středočechů.

Přitom začátek zápasu byl pro Duklu takřka snový. Ve 3. minutě vybojoval puk za brankou Diviš, nahrál jej mezi kruhy Patriku Danišovskému, který vymetl levou Cikánkovu šibenici - 1:0. Kladno mohlo brzy vyrovnat, ale domácí Svoboda ve skoro beznadějné pozice Zikmunda vychytal.

V 10. minutě se už Středočeši mohli radovat, v dobíhající přesilovce střílel Drtina a přesně pod břevno usměrnil kotouč David Tůma. Do první sirény to ještě za domácí zkoušel Důras a za hosty Pekr, leč neúspěšně.

Ve druhé třetině se hrál poměrně opatrný hokej, jemuž na intenzitě přidaly přesilovky. Ale zatímco Jihlava dvojnásobnou přesilovkou pohrdla, Kladno ji využít dokázalo. Ve 33. minutě napřáhl Drtina a puk šikovně tečoval Petr Tenkrát. 

Ve třetí třetině se Svobodovi připomněl Pekr, domácí gólman měl připravenou lapačku. V závěru si Dukla vynutila tlak i přesilovku, kterou umocnila odvoláním Svobody z branky, ale v největší šanci selhal Seman. Série se tak stěhuje zpátky na Kladno.

HC Dukla Jihlava - HC Rytíři Kladno 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Danišovský (Diviš, Březina) – 10. D. Tůma (J. Drtina, J. Kloz), 33. Tenkrát (J. Drtina).

Rozhodčí: Bejček, Kopeček – Maštalíř, Svoboda. Diváci: 5075.

Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Půža, Kaláb – F. Seman (A), J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, Anděl, Čachotský (C) – Danišovský, Diviš, Březina.

Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava (A), J. Drtina, David Růžička, Repe, Kehar, Ptáček (A) – D. Tůma, Burger (C), J. Kloz – Redlich, R. Přikryl, J. Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Cetkovský, Zikmund, Gratton – Kubík.

Stav série: 3:2.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, baráž, Kraj Vysočina, David Tůma, Petr Tenkrát, David Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postup do baráže se zatím nekoná, Dukla doma s Kladnem prohrála. Stále vede 3:2 na zápasy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.