Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dukla zabrala, během dvou domácích zápasů nasbírala šest bodů

Po porážce z horkého českobudějovického ledu se Dukla Jihlava vrátila na vítěznou vlnu. Nejprve na Horáckém zimním stadionu v pondělí zdolala AZ Havířov v poměru 2:0, ve středu pak v rámci čtrnáctého kola WSM ligy na stejném místě deklasovala Litoměřice 10:1 a posunula se na páté místo tabulky.

Utkání proti Havířovu příliš hokejové krásy nepobralo, šlo zejména o urputný duel plný osobních soubojů. Největší šanci první periody zaznamenal hostující Ostrčil, zamířil však pouze do brankové konstrukce. I přes množství přesilovek se střelcům obou týmů nepodařilo bezbrankové skóre změnit.

Druhá třetina nabídla hokej aktivnější, přibylo i šancí, zejména těch jihlavských. Proti Matouškovi ale neuspěl ani Seman, ani Březina, na druhé straně vychytal hostujícího Matějku debutující brankář Honzík. První záznam do střelecké listiny si tak nakonec zapsal po pěkné přesilovkové kombinaci zkušený Důras.

Začátek třetího dějství byl ve znamení mírného havířovského tlaku, jihlavský brankář se však zaskočit nenechal. Ovšem i Dukláci hrozili - za zmínku stojí velká šance Důrase. Pojistku na tři body však obstaral až Skořepa, jenž si najel na přesný pas Štebiha. Hosté zkusili play-off umocněné přesilovou hrou, ale Honzík už se o čisté konto připravit nenechal.

Dukla Jihlava - AZ Havířov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky: 40. Důras, 56. Skořepa.

 

V šesté minutě zápasu s Litoměřicemi vedla Dukla již 2:0 po brankách Březiny a Anděla. Když se do konce prvního dějství ještě dvakrát trefil Seman, nebylo o dělbě bodů pochyb. I když Litoměřice občas zazlobily, vzhledem k jednoznačnému stavu působily po většinu utkání odevzdaně. 

Ve druhé třetině demolice nebohého soupeře pokračovala. Jihlavě vycházelo téměř vše a skóre utěšeně narůstalo. Nejprve hattrick zkompletoval Seman, poté se mezi střelce zapsal postupně Dundáček, Štebih a Důras. 

Hned v úvodu třetí třetiny zvýšil Skořepa a čekalo se, kdo završí pověstnu "desítku". Než k tomu mohlo dojít, upozornil na sebe hostující Nedvídek, který v dvojnásobné přesilovce Honzíkovi pokazil čisté konto. Na náladu jihlavských střelců to ale vliv nemělo, hned vzápětí totiž s blafákem uspěl Alekseev a dvojciferné skóre bylo na světě.

Dukla Jihlava - Stadion Litoměřice 10:1 (4:0, 4:0, 2:1)

Branky: 2. Březina, 6. Anděl, 14. Seman, 19. Seman, 24. Seman, 28. Dundáček, 33. Štebih, 38. Důras, 42. Skořepa, 54. Alekseev – 54. Nedvídek. 

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz

Štítky FK Dukla Praha, HC Stadion Litoměřice, HC Dukla Jihlava, HC AZ Havířov 2010, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla zabrala, během dvou domácích zápasů nasbírala šest bodů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.