Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Závěrečná třetina rozhodla o druhém vítězství Dukly Jihlava. Ta vede nad Kladnem 2:0 na zápasy

Ze dvou domácích zápasů vytěžila Dukla Jihlava maximum. Po pondělním těsném vítězství se týmu z Vysočiny dařilo i úterý, když Kladno porazil 4:1, zejména díky povedené třetí třetině. V semifinálové sérii první ligy vede Jihlava už 2:0 na zápasy

Domácí vlétli do zápasu velice svižně. Hned v úvodu v tutovce vychytal Hanuljak Zemana, poradil si i při šancích Kajínka a Danišovského. Poté se ukázal i brankář domácích Svoboda, který kryl pokusy Hořavy a Machače. Blízko k otevření skóre měl Seman, ale těsně minul, podobně jako jeho spoluhráč Čachotský těsně před sirénou.

Ve druhé třetině už Kladno působilo aktivněji, Jihlava čekala na smrtící brejky. Jeden z nich po mantinelu vedl Březina, přihrál do vyložené šance Josefu Skořepovi, který ve 25. minutě jako první rozsvítil červené světlo - 1:0. Zvýšit mohl Anděl, ale Hanuljak byl proti dobrým zákrokem.

V polovině utkání hráli domácí přesilovku, ale největší šanci z ní měl paradoxně kladenský Kubík, který v samostatném úniku nastřelil Svobodovu tyč. Následně disponovali dokonce dvojnásobnou přesilovkou hosté a ze série šancí nakonec ve 37. minutě vytěžili vyrovnávající gól, když se Machačova střela šťastně odrazila od zadní mantinelu rovnou za Svobodova záda - 1:1. Jihlava mohla nakonec odcházet do kabin veselejší, ale puk se po hubáčkově střele zastavil na horní síťce Hanuljakovy klece.

Přesilovka červenožlutých ale přetrvala do třetí třetiny a hned po 14 vteřinách rozjásaly davy diváků Jiří Říha, který přesnou bombou vymetl levou šibenici - 2:1. Jihlavané začaly třetí dějství skutečně aktivně a další šance na sebe nenechaly čekat. Seman, Zeman ani Danišovský ale na kladenského brankáře nevyzráli. Hosté se kromě tvrdé Drtinovy střely do šancí nedostávali a zapomínali na obranná vrátka. Tyto nedostatky nejprve po skvostné Čachotského přihrávce v 56. minutě potrestal Filip Seman a v závěrečné minutě Tomáš Jiránek.

HC Dukla Jihlava - HC Rytíři Kladno 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Skořepa (Březina), 41. Říha (Jergl), 56. Seman (Čachotský), 60. Jiránek (Diviš, Skořepa) – 37. Machač. 

Rozhodčí: Přikryl, Kika – Reich, Měkýš. Diváci: 4116.

Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina.

Kladno: Hanuljak – Hořava, Drtina, Růžička, Repe, Ptáček, Ulrych – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Cetkovský, Pekr – Kubík.

Stav série: 2:0  

Foto Dalibor Mašek

Štítky SK Kladno, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Jiří Říha, Tomáš Jiránek, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěrečná třetina rozhodla o druhém vítězství Dukly Jihlava. Ta vede nad Kladnem 2:0 na zápasy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.