Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dukla Jihlava otočila zápas v Ústí nad Labem a stvrdila druhé místo po základní části soutěže

Zápas na severu Čech se pro Duklu nevyvíjel vůbec dobře, ale ta prokázala sílu, když velký výsledkový obrat dovršila vítězným prodloužením. Z Ústí nad Labem nakonec veze výhru 6:5 a vědomí, že druhé místo po základní části první ligy jí už nikdo nesebere.

V první třetině se brankově urodilo pouze jednou. Domácí poslal do vedení v 16. minutě Jaroslav Roubík, který do sítě doklepl Kasíkovu Škarkem vyraženou střelu. Druhá třetina byla gólově o to bohatší. Dvěma slepenými brankami se stal náskok Ústí už výrazným. Ve 27. minutě Zdvořáčkovu střelu tečoval Daniel Vrdlovec nejprve do tyče a pak už přesně. A pouhou minutu později Jan Dalecký prostřelil Škarka na přední tyč.  

Jihlava celkem rychle zareagovala, Bilčíkovu střelu si ve 30. minutě našel Tomáš Jiránek a neomylně zacílil. Už ve 34. minutě ale Ústí vedlo zase o tři branky, když si v samostatném úniku vymetl pavučinu. Závěr třetiny přesto patřil Dukle, konkrétně Tomáši Čachotskému. Nejprve po pěkné individuální akci zasunul puk za tyčku, poté z hranice kruhu propálil Soukupa v brance domácích a bylo zaděláno na drama - 4:3. 

V 51. minutě uzavřel hattrick produktivní Jaroslav Roubík a upravil na 5:3. Hosté ale zápas nezabalili a po zadovce Danišovského snížil v 54. minutě Anatolij Protasenja a 59. minutě při hře bez brankáře dokonce vyrovnal Aleš Jergl, který tak zužitkoval Bilčíkovu přihrávku. Otřesení domácí pak v prodloužení vyrobili hrubku, kterou suverénně ztrestal Jiří Říha.

Dukla tak již počtrnácté ovládla zápas v prodloužení či nájezdech. Po předposledním zápase je jasné, že po základní části už nemůže skončit jinak než druhá.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava 5:6 po prodl. (1:0, 3:3, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Roubík (Kasík), 27. Vrdlovec (M. Zdvořáček), 28. Dalecký (Vl. Brož, Poulíček), 34. Roubík (Bernad), 51. Roubík (Z. Doležal) – 30. Jiránek (Bilčík, Diviš), 34. Čachotský (J. Říha, Jergl), 38. Čachotský (J. Říha, Hubáček), 54. Protasenja (Danišovský, F. Seman), 59. Jergl (Bilčík), 62. J. Říha.

Rozhodčí: Luczków, P. Würtherle – Bosák, Kajínek. Diváci: 1 097.

Ústí nad Labem: Soukup (J. Dlouhý) – Bernad, Kasík (A), Husák, M. Vágner (C), M. Zdvořáček, Vl. Brož – Z. Doležal, Roubík (A), Melka – Vrdlovec, Moskal, D. Merta – Dalecký, Poulíček, Mical – Macek, Gengel, Moučka. 

Jihlava: Škarek (Sáblík) – J. Říha, Půža, Kaláb, Dundáček, Bilčík, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Diviš – Březina, F. Seman (A), Anděl – Čachotský (C), Hubáček, Jergl – Danišovský, Protasenja.

 

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky FK Ústí nad Labem, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, Jaroslav Roubík, Jiří Říha, Česko, Daniel Vrdlovec, Jan Dalecký, Tomáš Jiránek, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava otočila zápas v Ústí nad Labem a stvrdila druhé místo po základní části soutěže | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.