Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Dukla slaví první výhru v sezóně, v atraktivním duelu porazila Zlín 4:3

Dukla do nového soutěžního ročníku Maxa ligy vstoupila dvěma porážkami, ale třetí zápas sezóny jí vyšel o mnoho lépe. V atraktivním souboji se Zlínem ani jednou neprohrávala a i když v závěru trochu polevila, slaví výhru 4:3.

V první třetině branka nepadla, nejblíže k jejímu vstřelení měl domácí Čachotksý, který nastřelil břevno. Skóre se tak měnilo až ve druhém dějství, na jihlavské straně v rozmění 24. a 33. minuty dokonce třikrát. Nejprve Bilčíkovo nahození šikovně tečoval Harkabus, o chvilku později do útočného pásma pronikl Čachotský a zamířil přesně nadl lapačku, aby následně Dundáčkův pokus do zlínské sítě usměrnil Menšík. V 38. minut zkorigoval stav na 3:1 Suhrada, který pálil tvrdě a přesně.

Když v 53. minutě pronikl po pravém křídle Menšík a překonal zlínského brankáře počtvrté, zdálo se, že Dukla dovede zápas ke klidnému vítězství. Berani se ale ještě vzepjali a dvěma slepými brankami závěr zdramatizovali. Na přesné zásahy Holíka a Süsse však už nikdo nenavázal, červenožlutí si tak připisují první vítězství v letošní sezóně.   

HC Dukla Jihlava - RI Okna Berani Zlín 4:3 (0:0, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 24. Harkabus (Bilčík, Mareš), 25. Čachotský (Havránek), 33. Menšík (Dundáček), 53. Cachnín (Čachotský, Havránek) – 38. Suhrada (Kratochvíl, Paukku), 55. Holík (Kratochvíl, Salonen), 56. Süss (Köhler). 

Rozhodčí: Horák, Zavřel – Polák, Augusta. Diváci: 560. 

Jihlava: Zhukov – Bilčík (A), Strejček, Korenčík, Mareš, Dundáček, Jansons, Ozols – Čachotský (C), Kulda, Cachnín – Štefančík, Menšík, Vrhel – Harkabus (A), Toman, Havránek – Půček, Pořízek, Chvátal.

Zlín: Huf – Suhrada, Salonen (A), Čáp, Urbanec, Pohl, Riedl, Benda – Paukku, Holík, Kratochvíl – Válek, Kverka, Šlahař – Heš, Süss, Gago – Köhler (A), Sadovikov, Sedláček (C) – Čechmánek.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Zlín, první liga, lední hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla slaví první výhru v sezóně, v atraktivním duelu porazila Zlín 4:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.