Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Trefa nováčka Jiránka znamenala tři body. Dukla Jihlava otočila zápas s Mostem a drží druhou příčku

Nebyla to taková procházka růžovým sadem, jak se mohlo před zápasem při pohledu na tabulku zdát. Poslední Most druhé Dukle Jihlava dlouho vzdoroval, ale nakonec se musel smířit s prohrou 4:3. Díky tomu se Dukla udržela o dva body před třetím Kladnem, které prohrálo v prodloužení.

Dukla začala velmi aktivně, hned v prvních minutách napočítala několik zajímavých příležitostí. Důras svoji střelou rozvlnil jen boční síť, střelu kanonýra Říha zase pokryl Spěšný v brance Mostu. Ve vlastním oslabení zajímavě tečoval puk Seman, na druhé straně si jihlavský Škarek musel poradit s pokusem Kubinčáka.

Jihlava potom přitáhla šrouby a Spěšný se musel hodně otáčet. Uspěl proti střelám Diviše, Březiny a Anděla, ale situace v 9. minutě už byla nad jeho síly. Říha zachytil kotouč a přes Čachotského se dostal k Adamovi Zemanovi, který ránou na zadní tyč otevřel skóre - 1:0. Škarka ještě před přestávkou prověřil tvrdou ranou Doležal. 

Severočeši druhou třetinu zahájili lépe. Nejprve to střelou mimo zkusil Černý a když na druhé straně vychytal Spěšný Semana, zaradovali se ve 27. minutě hosté. Dvě střely soupeře domácí obrana ještě zblokovala, puk se ale dostal Jaroslavovi Šimečkovi, který vymetl šibenici - 1:1. 

V polovině zápasu využil tým z Vysočiny dvojnásobnou přesilovku. Důrasovu jedovku mostecký gólman vyrazil k Josefu Skořepovi, který ve 31. minutě dostal Duklu opět do vedení. To ale vydrželo opravdu jen chvíli. Ve 34. minutě hosté beze zbytku využili vyloučení na 2+2 minuty, když poprvé přesně k tyči mířil Tomáš Divíšek a následně Jan Dufek doklepl odražený puk do odkryté klece.   

Do první dobré střelecké pozice třetího dějství se dostal domácí Čachotský, gólu ale zamezil Spěšného beton. Mostecký brankář se blýskl i při Říhově střele. Jinak tomu bylo ale v 50. minutě, kdy nejlepšímu jihlavskému střelci nabyl Seman a přestože si Spěšný sáhl, kotouč se za brankovou čáru dokutálel. 

Dukla vycítila šanci a hnala se do útoku. Protasenjova teč a Březinův nápřah šly mimo tři mostecké tyče, opakované střely Semana a Důrase zase zneškodnil Spěšný. Štěstí se na domácí usmálo v 58. minutě, kdy o třech bodech pro Jihlavu rozhodla spolupráce nováčků v týmu. Tomáš Jiránek zachytil nahození Hubáčka a propasíroval kotouč do sítě - 4:3.  

HC Dukla Jihlava - HC Most 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Zeman (Čachotský, Říha), 31. Skořepa (Důras, F. Seman), 50. Říha (Skořepa), 58. Jiránek (Čachotský, Hubáček) – 27. J. Šimeček (Walter, Stříbrný), 34. Divíšek (Smolka, K. Černý), 34. Dufek (Šefl, Stříbrný).

Rozhodčí: Obadal – Měkýš, Rampír. Diváci: 1005.

Jihlava: Škarek (Sáblík) – Půža, Říha, Dundáček, Bilčík, Kajínek, Kaláb – Jergl, F. Seman (A), Důras (A) – Diviš, Skořepa, Březina – Anděl, Zeman, Čachotský (C) – Protasenja, Hubáček, Jiránek.

Most: Spěšný (Pinc) – Šefl, Hora, Walter, K. Černý, A. Rulík, Frolo – R. Veselý, Divíšek (C), Kubinčák (A) – Jícha, Alinč, Rod – Smolka, Havlíček, J. Doležal – Stříbrný, J. Šimeček, Dufek.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky FK Baník Most, HC Dukla Jihlava, Tomáš Jiránek, FK Dukla Praha, SK Kladno, FC Vysočina Jihlava, Adam Zeman, Tomáš Divíšek, Jan Dufek, HC Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trefa nováčka Jiránka znamenala tři body. Dukla Jihlava otočila zápas s Mostem a drží druhou příčku | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.