Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dukla Jihlava vyhrála díky samostatným nájezdům derby v Třebíči, i nadále drží druhou příčku

Jihlavská Dukla bodově uspěla i ve 47. kole první ligy. Z ledu regionálního soupeře z Třebíče si odváží výhru 3:2 po samostatných nájezdech, když ještě v polovině třetí třetiny prohrávala o dvě branky. V tabulce si Jihlava i nadále drží druhé místo o skóre před Kladnem.

Třebíč se do vedení dostala v 10. minutě. Ve dvojnásobné přesilovce se po Svobodou vyražené Zdráhalově střele z dorážky prosadil David Dilníček. Nečistě se hrálo také ve druhé třetině a opět z toho profitovali domácí. Znovu v situaci pět na tři, tentokrát ve 36. minutě se po ostřelování jihlavské svatyně prosadil Jan Zdráhal.

Ve třetí třetině se karta obrátila. Díky důraznému napadání Protasenji a Jíchy se k puku ve 49. minutě dostal Patrik Danišovský a propasíroval ho kolem tyče až záda Vejmelky - 2:1. I Třebíčtí posléze doplatili na svoji nečistou hru. V 57. minutě, když domácí bojovali jen ve třech mužích, připravil Šidlík se Zemanem palebnou pozici pro ostrostřelce Jiřího Říhu, který se nemýlil a vystřelil prodloužení.

V něm branka nepadla a musely tak rozhodnout samostatné nájezdy. Hned v první sérii uspěl jihlavský Čachotský, ale ve třetí sérii ho napodobil domácí Mrázek. Konečné rozuzlení a bonusový bod na stranu hostů přisoudil nakonec Adam Zeman v sérii číslo šest.  

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Dolníček (J. Zdráhal, Pekr), 37. J. Zdráhal (Dolníček, Mrázek) – 49. Danišovský (Protasenja, Jícha), 57. Říha (Zeman, Šidlík), rozhodující nájezd Zeman.

Rozhodčí: Sýkora,Valenta – Krátký, Šmika. Diváci: 2780.

Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal, Lojek, Čejka, F. Král, Přibyl, D. Mikyska – Jan Wasserbauer, Dolníček, Pekr – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Malec, Psota, Milfait – Paták, T. Havránek, Kristl – Matěj Novák.

Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Šidlík, Kaláb, Szathmáry – Důras, Skořepa, F. Seman – Březina, Diviš, Anděl – Čachotský, Zeman, Jergl – Danišovský, Jícha, Protasenja.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, prodloužení, Jan Zdráhal, Adam Zeman, Rytíři Kladno, Jiří Říha, Matěj Novák, Jan Wasserbauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava vyhrála díky samostatným nájezdům derby v Třebíči, i nadále drží druhou příčku | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.