Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Dukla je v přípravných zápasech zatím vítězí. Na nájezdy uspěla v Přerově, poradila si i s Chomutovem

Hokejová Dukla má za sebou první dva přípravné zápasy letního období. V úterý předčila na samostatné nájezdy Přerov, ve čtvrtek již pak jednoznačněji uspěla na ledě Chomutova 1:4. K dalšímu utkání nastoupí Jihlavané 14. srpna na led pražské Slavie.

V Přerově se na jako první prosadili domácí, ale Dukla ve druhé části vsítila dvě branky a chod zápasu otočila. Do konce druhé třetiny ještě padlo po brance na obou stranách. V poslední periodě domácí tým strhl vedení na svoji stanu, ale Dukla při hře bez gólmana a v probíhající přesilovce vyrovnala několik sekund před koncem základní hrací doby. O výsledku rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých Jihlavané excelovali - proměnili všechny čtyři.

HC Zubr Přerov - HC Dukla Jihlava 4:5 po sam. náj. (0:0, 2:3, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Pechanec (Indrák, Číp), 37. Jáchym (Březina), 47. Jáchym (Dobša, Březina), 52. Březina (Dobša) – 26. Kulda (Fiala, Havránek), 28. Cachnín, 39. Dundáček (Havránek), 60. Toman (Havránek), rozh. náj. Havránek. Rozhodčí: Grygera, Šudoma – Komínek, Smetková. Diváci: 548.

Sestava Dukly: Žukov – Vovsík, Jansons, Dundáček, Fiala, Číhal, Strejček, Ozols, Koštoval – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Havránek – Báťa, Štefančík, Chvátal

Trenér Dukly Viktor Ujčík„Zápas jednoznačně nesl prvky prvního zápasu přípravy. Jsme velmi rádi, že se nám ho nakonec podařilo zvládnout. Před poslední třetinou jsme sice byli ve vedení, nicméně byl naprosto vyrovnaný zápas. Bylo vidět, že obrany na obou stranách ještě trochu hořely. Důležité bylo, že se nám povedlo vyrovnat v přesilovce na konci utkání. Dát čtyři góly ze čtyř nájezdů je paráda.“


K dalšímu přípravnému klání se Jihlavští vydali za nováčkem Maxa ligy do severočeského Chomutova. Domácí Piráti se sice jako první ujali vedení, pak ale srovnal Toman a jen o minutu později strhl vedení na stranu Dukly Koštoval. To ještě v závěru pojistili Kulda s Harkabusem. Jihlava tedy pokračuje ve vítězném trendu letošní letní přípravy.

Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Bednařík – 26. Toman (Dundáček, Harkabus), 27. Koštoval (Bilčík), 36. Kulda (Štefančík), 44. Harkabus (Toman, Čachotský). Rozhodčí: Červenka, Zeliska – Štěpánek, Tichý. Diváci: 1 562.

Sestava Dukly: Beran – Ozols, Jansons, Dundáček, Vovsík, Bilčík, Číhal, Fiala – Čachotský, Kulda, Štefančík – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Havránek – Koštoval, Báťa, Chvátal.

Trenér Dukly Viktor Ujčík: „Zejména z počátku se jednalo o vyrovnaný zápas. Na domácích bylo vidět, že jsou na duel natěšení. Velmi dobře k nám přistupovali, nedostali jsme žádný prostor a domácí zaslouženě vedli. Naštěstí jsme na to dokázali zareagovat a vyrovnat, pak i rychle otočit na 2:1. Jak byl led těžký, tak bylo vidět, že Chomutov už neměl takovou sílu jako v první třetině. My jsme dokázali využít toho, že jsme měli více prostoru a dali jsme góly navíc. Díky tomu jsme utkání vyhráli.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dukla Jihlava, Přerov, Chomutov, hokej, přípravné utkání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla je v přípravných zápasech zatím vítězí. Na nájezdy uspěla v Přerově, poradila si i s Chomutovem | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.