Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Dukla Jihlava v prodloužení udolala Slavii Praha a dál zůstává na druhém místě prvoligové tabulky

Po pondělní porážce v Kladně se Dukla rychle vrátila na vítěznou vlnu. Ve vyrovnaném souboji s pražskou Slavií nakonec rozhodlo prodloužení, které svoji trefou ukončil a svému týmu bonusový bod přisoudil Filip Seman. Tým z Vysočiny i nadále drží druhou příčku tabulky o skóre před Kladnem.

Začátek zápasu se vydařil Slavii, ve 3. minutě zpracoval Lukáš Endál Krlišovo nahození, obtočil se kolem obránce a nadvakrát překonal Škarka. Hosté byli stále aktivní, s pokusy Šafránka a Beránka si už ale jihlavský gólman poradil. To dodalo elánu jeho ofenzivním spoluhráčům, kteří v rozmězí dvou minut otočili průběžný stav.

Nejprve v 8. minutě Aleš Jergl vybojoval puk a v samostatném níjezdu povedeným blafákem vymíchal slávistického Polívku, následně Adam Zeman doklepl do odkryté branky odraženou Čachotského střelu. Když pak slávisté Rys a Kadlec při svých šancích minuli a i Skořepova rána nebyla přesná, svítil po první třetině stav 2:1.

Ovšem nedorozumění Škarka s obranou způsobilo ve 23. minutě vyrovnání. Opuštěný puk pohodlně do branky uklidil Václav Krliš - 2:2. Na druhé straně to zkoušel Důras a Šidlík, ale oba svoje střely nasměrovali těsně mimo horní roky Polívkovy branky. Za Slavii se připomněl Jankovský, rozvlnil ale jen boční síť.

Následně se blýskl hostující brankář proti ostré ráně Březiny a Semanovu možnost ukryl v lapačce.   Polívka vychytal i Čachotského, který se v situaci dva na jednoho rozhodl pro střelu. Na druhé straně Škarek na poslední chvíli vytěsnil bombu Kadlece.

Ve třetí třetině počítali šance prakticky jen Jihlavští, ale Polívka měl formu. Zas a znovu střílel Březina, kryl i možnost Čachotského. Při ráně Zemana mu pomohla spojnice tyčí. Po přihrávce Skořepy měl zajímavou pozici Říha, ale i tentokrát se slávistický brakář dokázal rychle přesunout a do konce normální hrací doby změnu skóre nepřipustil.

V následném prodloužení ale odolal něco málo přes minutu. Během přesilovky nabil Čachotský Jiřímu Říhoci, který od modré propáli vše, co mu stálo v cestě. Kromě bohusového bodu pro Duklu zároveň překonal letitý prvoligový rekord v počtu gólů vstřelecných obráncem za sezónu.

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 3:2 po prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)

 

Branky a nahrávky: 8. Jergl, 10. Zeman (Čachotský, Dundáček), 62. Říha (Čachotský) – 3. Endál (Krliš, Knot), 23. Krliš.

Rozhodčí: Kašík, Kika – Hanzlík, Lukš. Diváci: 1546.

Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Šidlík, Kaláb – Jergl, F. Seman (A), Důras – Anděl, Diviš, Březina – Zeman, Skořepa, Čachotský (C) – Protasenja, Jícha, Danišovský.

Slavia: Polívka (Frodl) – Knot (C), Pohl, J. Holý, Bača, A. Růžička – P. Beránek, Šafránek (A), Schleiss – Rys, Kubica, M. Kadlec – Jankovský, Šagát, Endál – Kružík, Krliš, Šmerha.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Slavia Praha, HC Dukla Jihlava, SK Kladno, FC Vysočina Jihlava, Adam Zeman, Václav Krliš, Lukáš Endál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava v prodloužení udolala Slavii Praha a dál zůstává na druhém místě prvoligové tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.