Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Čeští hokejisté jsou mistry světa. Ve finále sehráli důležitou roli také hráči z Vysočiny

Češi jsou po dlouhých čtrnácti letech mistry světa v ledním hokeji. A vůbec poprvé slaví v O2 aréně, navíc před historicky rekordní návštěvností. Hokejová mánie, která vládne Česku, má ten nejlepší možný konec.

Obrovský podíl na úspěchu české reprezentace mají hokejisté z Vysočiny. Třebaže do finálového zápasu nastoupili „jen“ tři, minimálně dva z nich byli opravdu hodně vidět, dalo by se říct, že sehráli klíčovou roli.

Zápas se Švýcarskem byl dlouhou dobu bez branky, až v padesáté minutě nechal Libor Hájek z malé vsi Smrček na Žďársku dojet puk na zakázané uvolnění. Po vhazování pak přihrál na Tomáše Kundrátka, ten nahrál hlavní české hvězdě Davidu Pastrňákovi a byl z toho gól. Celá aréna propukla v jásot.

Martin Nečas zářil proti Švédsku

Aby toho nebylo málo, i u druhého gólu utkání byl hokejista z Vysočiny, Martin Nečas z Velkého Meziříčí. Ten začal útočnou akci, která skončila gólem na 2:0 jen pár vteřin před závěrečným hvizdem. Čeští komentátoři začali jásat, že jsme mistry světa, v tvářích švýcarských hokejistech byl vidět zmar. Všem bylo jasné, že tohle už se otočit nedá.

Nečas byl ostatně mimořádně důležitým hráčem už v sobotu, v semifinále proti Švédsku. Na facebooku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 byl vyhlášen hráčem dne. On sám posbíral čtyři kanadské body, celá jeho druhá formace proti Švédům zářila. Není divu, že po šampionátu o jeho služby bude v NHL podstatně větší zájem.

V Jihlavě se hokejové finále promítat nebude. Primátor Ryška vysvětluje, proč tomu tak je

Na vedení krajského města se snáší tvrdá kritika. Lidé na sociálních sítích poukazují na to, že v řadě dalších měst bude dnes večer promítání finále Mistrovství světa v ledním hokeji, ale v Jihlavě nic. Primátor Petr Ryška vysvětlil, proč tomu...

Zejména v zápasech základní skupiny pak byl hodně vidět Ondřej Beránek z Havlíčkova Brodu. Přestože byl až ve čtvrtém útoku a jeho hlavním úkolem bylo brát soupeři co nejvíce sil, dal už i gól. Bylo to v zápase proti Norsku. „Bylo to krásné. Ani nedokážu popsat, jak skvělé bylo, když vybouchly najednou emoce u sedmnácti tisíc lidí,“ řekl následně pro iRozhlas.

Výhra ve finále jistě byla ještě daleko krásnější.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024/facebook

Štítky finále, hokej, Mistrovství světa v ledním hokeji, Martin Nečas, Libor Hájek, Ondřej Beránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští hokejisté jsou mistry světa. Ve finále sehráli důležitou roli také hráči z Vysočiny | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.