Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Vybavení Horácké multifunkční arény bude maximálně za dvě stě milionů. Zastupitelé částku schválili

Horácká multifunkční aréna má stát 1,9 miliardy a vedení města od samého začátku říká, že se jedná o cenu bez vybavení. To vyjde na dvě stě milionů, shodli se na úterním zasedání jihlavští zastupitelé.

Nejdražší bude jevištní technika, vyjde na 116 milionů korun. Do této kategorie spadá audio a video technika, osvětlení, poprsník, software a multimediální LED kostka. Diskuze se vedla o LED mantinelu a možnosti jeho snadné demontáže, když bude hala sloužit kulturním akcím. Dle manažera výstavby arény a radního Davida Beke (ODS + KDU-ČSL) to nebude problém.

Horácká multifunkční aréna
- stavba začala demolicí Horáckého zimního stadionu loni v létě
- dokončená má být v září 2025
- kromě hokeje bude sloužit i dalším sportům, ale také kulturním a společenským akcím

Dalších čtyřicet milionů město dá za gastro vybavení do bufetu, fastfoodu, restaurace a pivnice. Nebude to kompletní, necelou polovinu si pak pořídí dle svých představ budoucí nájemce.

Vybavení administrativní budovy na nároží a zázemí vyjde na devatenáct milionů, u strojů a zařízení jako je rolba nebo vysokozdvižný vozík se předpokládá cena šest milionů, navígační a orientační systém by měl stát dva miliony.

„Součet částek je řádově za 185 milionů, je to závazek, který se týká roku 2025, kdy bude proplacený. Není to výdaj z rozpočtu v rámci tohoto roku,“ uvedl náměstek primátora pro ekonomiku Jiří Pokorný (ANO 2011). Vše je potřeba řešit v předstihu z důvodu dlouhých dodacích lhůt.

Opoziční zastupitel Radek Hošek (STAN a NK) se pak ptal, jaká bude konečná cena arény. „Je jasné, že ani 1,9, ani 2,1 miliardy to nebude,“ zhodnotil a chtěl znát výši úroky z úvěru, který si radnice vzala. Primátor Petr Ryška odpověděl, že při schvalování půjčky se počítalo s úroky ve výšce 150 milionů.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky Horácká multifunkční aréna, hala, hokej, stavba, vybavení, LED mantinel, cena, David Beke, Radek Hošek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybavení Horácké multifunkční arény bude maximálně za dvě stě milionů. Zastupitelé částku schválili | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.