Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Říha v prodloužení rozhodl výroční zápas, Dukla Jihlava i počtvrté v sezóně porazila České Budějovice

Dukla Jihlava se i počtvrté sezóně raduje ze skalpu Český Budějovic. Dnešní utkání 41. kola první ligy přineslo dramatickou podívanou. Domácí dlouho vedli, ale Motor se zlepšoval a před koncem si vynutil prodloužení, ve kterém byla šťastnější tým z Vysočiny. Dukla se díky výhře dostala na druhé místo tabulky, na dnešního soupeře ztrácí osm bodů.

Předzápasový program se nesl v duchu oslav šedesátého výročí založení Dukly Jihlava. Po fanouškovském pochodu, autogramiádě a aplausu legendám jihlavského hokeje došlo k samotnému šlágru první ligy, k němuž oba soupeři nastoupili ve stylových retro dresech.

Výrazně lépe vstoupil do zápasu Motor, který v úvodu hned několikrát způsobil nepříjemné závary před brankou domácího Škarka, jeden z nich dokonce resultoval v nastřelenou spojnici. Dukla se do hry dostala díky přesilovce. V ní nebezpečně tečoval Zeman, následně to bekhendem zkoušel Diviš, ale Kváča v brance hostů odolal, podobně jako při tvrdé střele Půži.

Poté i přes intenzivní tempo zápasu šancí ubylo. K dalšímu, a to zásadnímu, vzrušení došlo  v 19. minutě při lehce kontroverznímu vyloučení budějovického Marka. Při následné přesilovce nahazoval před branku jihlavský Jergl, od obránce se puk odrazil k Josefovi Skořepovi, který krátce zamíchal a nad Kváčovou lapačku otevřel skóre dnešní klání - 1:0.  

Druhá třetina byla opět ve znamení svižného hokeje. Nejprve domácí Říha v klíčové chvíli zablokoval přihrávku Heřmana na Pavlina, na druhé straně Březina mocným nápřahem ohrozil Kváču, jeho betony byly ale na místě.  Blízko ke zvýšení náskoku byla Dukla i po následné skrumáži, ale hostující brankář opět prokázal dvoje kvality. Do velké šance se po přihrávce Nováka dostal Nouza, jeho pokus Škarek vyrazil; následná Nouzova přihrávka před odrytou branku zůstala nezužitkována.

Českobudějovičtí přitlačili, jako důkaz může posloužit i Škodova tečovaná střela od modré. Hosté ještě přitopili pod kotlem během početní výhody, na Pavlinovu ránu si počkal Škarek. Poté se zručně do zakončení protáhl jihlavský Čachotský, nebezpečně zakončit ale už nedokázal. Gólově se při další přesilovce neprosadil opět Nouza, proti byl skvělý Škarkův zákrok lapačkou.      

Třetí dějství začalo poněkud volněji, ale nebezpečně střelecké pokusy začaly množit. Nejprve vyzkoušel Škarkovu pozornost agilní Nouza, poté tvrdě pálil Fronk. Proti stejnému hráči se domácí brankářský talent musel o chvilku později roztáhnout jak široký, tak dlouhý. Nejblíže ke vstřelení branky byl Fronk při dvojnásobné početní převaze, kdy ho po vyšachování domácí obrany našel Nouza, avšak místo sítě trefil pouze horní tyčku.

Svoji střeleckou smůlu protrhl až v 54. minutě. Heřman od zadního mantinelu bleskově přihrál a neméně pohotově našel Jiří Fronk mezeru ve Škarkově postavení – 1:1. Hodně rychle ale mohlo být vyrovnáno, Skořepa vypíchl puk českobudějovickému bekovi a uháněl sám na Kváču, který ho ale dobře vykryl. Dukla v závěru nevyužila dvojnásobnou početní výhodu, a tak utkání dospělo do prodloužení.

Tým z Vysočiny si v nastavení vytvořil drtivý tlak, ale Seman ani nadvakrát proti Kváčovi neuspěl, vzápětí Čachotský mířil těsně nad. Opakované prohřešky poslaly hosty znovu do oslabení a znovu pod tlak. Z množství střel se nakonec ujala ta z hole Jiřího Říhy, který v poslední minutě prodloužení přisoudil bonusový bod Jihlavě.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 2:1 po prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Skořepa (Důras, Jergl), 65. Říha (Kaláb, Jergl) – 54. Fronk (Heřman).

Rozhodčí: Hejduk, Kašík – Lučan, Kis.

Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Dundáček, Dobrovolný (C), Szathmáry – Jergl, Skořepa, Důras – Anděl, F. Seman, Březina – Diviš (A), Zeman, Čachotský (A) – Stoklasa, Jícha.

České Budějovice: Kváča (Gába) – F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík, Suchánek (A), Mucha, Mazanec – Hřebejk, Škoda, L. Květoň (C) – Heřman, Nouza (A), Šulek – Žovinec, Babka, Fronk – Guman, Vlček, Marek.        

 

Foto Marek Pojer

Štítky HC Dukla Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Říha, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Říha v prodloužení rozhodl výroční zápas, Dukla Jihlava i počtvrté v sezóně porazila České Budějovice | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.