Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Dukla Jihlava bere ze souboje proti Přerovu dva body, uspěla po nájezdech poměrem 4:3

Dukla Jihlava podruhé v tomto týdnu přivítala svého prvoligového soupeře na svém ledě a znovu si připisuje vítězství. Na rozdíl od středečního zápasu dneska proti Přerovu vybojovala body dva, uspěla totiž až po samostatných nájezdech 4:3. Jihlavě patří třetí místo v tabulce s jednobodovou ztrátou na Kladno.

První třetina nabídla rušný hokej s šancemi na obou stranách. Hned v úvodu Seman z úhlu Štůralu v brance Přerova nepřekonal, podobně jako Čachotský o chvilku později. Hosté odpověděli šancí Dostálka, tentokrát byl pozorný Svoboda v domácí kleci. V polovině první třetiny ujížděl na Štůralu Skořepa, ale byl faulován, tudíž bylo nařízeno trestné střílení. Samotný Skořepa na gólmana hostí nevyzrál, prostor mezi betony si pohlídal.

Ve 13. minutě se již skóre měnilo, Sikora v rychlém protiútoku oslovil Jiří Goiše, který umístěnou střelou na zadní tyč poslal Přerov do vedení. O necelé dvě minuty později se radovaly i červenožluté barvy - David Březina se na kruhu dostal k ostré ráně, která Štůralovi přes rameno přepadla do sítě. Do šatny ale odcházeli spokojenější přece jenom Přerovští. Zasloužila se o to spolupráce Sýkory, Dostálka a zakončujícího Milana Procházky - 1:2. Velký tlak Dukly během přesilovky na jednobrankovém manku po první třetině nic nezměnil.  

Po hezké akci zakončoval na začátku druhého dějství Seman, těsně ale minul. Poté tvrdě pálil Jergl, Štůrala se stačil bleskově přesunout. Poté měl i štěstí, když Říhova jedovka šla těsně mimo tři tyče. Třetí brance v jihlavské síti zabránil Svoboda při samostatném úniku Popelky, blýskl se i individuální akci Grofa. Na druhé straně vypíchl Štůrala takřka gólovou přihrávku Semana na Stoklasu. Přesto se domácím podařilo vyrovnat ještě v prostřední části hry. V její poslední minutě vyhrál Zeman buly pro Richarda Diviše, ketrý nedal přesně umístěnou bombou brankáři hostů šanci - 2:2.

Přerov se i napotřetí dostal do vedení. Stalo se tomu tak ve 48. minutě kdy Jakub Ferenc využil zhoršeného Svobodova výhledu a čistým průstřelem od modré strhl vedení znovu na stranu Přerova. Jihlava mohla odpovědět Skořepou, ten ale při závaru přestřelil. Blízko k vyrovnání měl i Čachotský, ale scházelo mu štěstí. To Dukle naopak nescházelo v 60. minutě, kdy při power-play sevřela hosty před branou a zásluhou precizní střely Zemana nad Štůralovo rameno vyrovnala.

Prodloužení rozhodující gól nepřineslo, proto se diváci dočkali až při penalovém rozstřelu. Za Jihlavu uspěli Čachotský, Březina i Jergl, zatímco Přerov měl jen jednoho úspěšného střelce. Bonusový druhý bod tak zůstal na Vysočině.

HC Dukla Jihlava - HC Zubr Přerov 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Březina (F. Seman, Stoklasa), 40. Diviš (Zeman), 60. Zeman (Čachotský, Kajínek), rozh. náj. Březina – 13. Goiš (Sikora), 17. Milan Procházka (T. Sýkora, Dostálek), 48. Ferenc (Sikora).

Rozhodčí: Přikryl – Jindra, Kreuzer. Diváci: 1102.

Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Stoklasa, Seman, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Jícha, Szathmáry.

Přerov: Štůrala – Grof, Chmelíř, Ferenc, Novotný, Vágner, Zbořil, Pala, Šnajnar – Dostálek, Sýkora, Procházka – Kovařík, Sikora, Goiš – Plášek, Popelka, Š. Kratochvíl – P. Kratochvíl, Král.

Foto www.hokejprerov.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Zubr Přerov, David Březina, Rytíři Kladno, Richard Diviš, Milan Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava bere ze souboje proti Přerovu dva body, uspěla po nájezdech poměrem 4:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.