Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Retrodresy přinesly štěstí. V prvním letošním utkání deklasovala Dukla Ústí nad Labem poměrem 4:0

Skoro tři týdny museli jihlavští fanoušci čekat na další domácí zápas hokejové Dukly. Dlouhého čekání ale tolik nelitovali. Oba týmy odehrály první třetinu ve svých historických dresech a úvodní dějství vlastně rovnou rozhodlo o osudu celého zápasu. Jihlava totiž už v polovině 4. minuty vedla 3:0 a v poklidu dokormidlovala ke třem bodům za konečné vítězství 4:0.

Dukla Jihlava předvedla naprosto drtivý nástup do utkání. Příchozí, který se jen o několik minut zpozdil, neviděl tři rychlé góly v síti Ústí. Ve 2. minutě předal Bilčík puk najíždějícímu Davidovi Březinovi, který si počkal na správnou chvíli a propálil Soukupa poprvé. O minutu později našel Čachotský důrazného Šimona Szatmáryho, který uplatnil svoji sílu na brankovišti a procpal kotouč do branky podruhé.

Vyloučení domácího Skořepy tlak Dukly neutlumilo, ba právě naopak. Březina v oslabení vypálil a odražený puk vrátil Soukupovi do sítě Jiří Říha - 3:0! Ústí se osmělilo v polovině třetiny, ale Svoboda Melkovu ránu bezpečně kryl. Nebezpečněji vypadala Přindišova dvojitá šance, ale i tentokrát se jihlavský brankář vyznamenal. Zvýšit skóre potom mohl Szatmáry, ale hostující gólman vytasil dobrý zákrok betonem. 

I začátek druhého dějství byl v režii týmu z Vysočiny. Nejprve po Říhově střele neúspěšně dorážel Zeman, ale o pouhou minutu později se červenožlutí opět radovali. Kapitán Čachotský narýsoval přihrávku na snajpra Jiřího Říhu, který ránou do horních pater branky nedal Soukupovi šanci - 4:0. Hostující gólman si naopak poradil s dorážkou Diviše. Blízko ke snížení měl ústecký Dalecký, kterého v dobré pozici dvakrát vychytal Svoboda. Ten si o chvíli později počkal i na svižnou střelu Roubíka.

V první polovině třetí třetiny bylo rušno před oběma brankami. Při hře čtyři na čtyři nebezpečně pálil hostující Vrdlovec, leč těsně vedle. Soukup na druhé straně si připsal těžký zákrok při skrytém pokusu Kalába. Ostrou střelou se prezentoval ústecký Bernad, Svoboda vytěsnil kotouč mimo tři tyče pomocí masky. Z dobré pozice potom střílel mimo jihlavský Důras, pozdější Jerglovu ránu z mezikruží srazil jeden z bránících beků do ochranné sítě.

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Březina (Bilčík, Anděl), 3. Szathmáry (Čachotský), 4. Říha (Březina, F. Seman), 23. Říha (Čachotský, Šidlík).

Rozhodčí: Kašík – Měkýš, Reich. Diváci: 1228.

Jihlava: M. Svoboda (Sáblík) – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb (C), Šidlík, Dundáček, Dobrovolný, Szathmáry – Jergl, Skořepa (A), Důras – Anděl, F. Seman, Březina (A) – Diviš, Zeman, Čachotský – Stoklasa, Jícha.

Ústí: Soukup (Volke) – M. Vágner (C), Bernad, Husák, Kasík (A), Přindiš, Macek, M. Zdvořáček – Poulíček, Roubík (A), Melka – D. Merta, Vrdlovec, Z. Doležal – Moučka, Gengel, Dalecký – Navarra, Komárek, Markulinec.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky FK Ústí nad Labem, FC Vysočina Jihlava, Jiří Říha, FK Dukla Praha, David Březina, HC Dukla Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Retrodresy přinesly štěstí. V prvním letošním utkání deklasovala Dukla Ústí nad Labem poměrem 4:0 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.