Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Jakub Škarek na juniorském šampionátu vychytal výhru proti mistrům světa z Finska. Nastoupí i dneska?

Premiéra na mistrovství světa hráčů do 20 let vyšla jihlavskému brankáři Jakubovi Škarkovi na výbornou. Český národní tým totiž poněkud překvapivě zdolal úřadující mistry světa z Finska poměrem 2:1, talent Dukly Jihlava podpořil cennou výhru velmi dobrým výkonem.

Vzhledem k nepovedným přípravným duelům se českým juniorům před zápasem proti Finsku příliš nevěřilo. Svěřenci trenéra Jakuba Petra však na prognózy nedali a přesvědčivým výkonem se postarali o první překvapení na probíhajícím juniorském šampionátu.

Čeští mladíci vedli po trefě Krenželoka z 5. minuty, zanedlouho však našel mezeru ve Škarkově postavení Luoto. Trvalou převahu českého týmu poté v předposlední minutě brankově vyjádřil a o cenných třech bodech tak rozhodl přesně střílející Špaček.

„Kluci hráli výborně, moc mi pomohli. Věřil jsem, že rozhodující gól nějak dáme,“ hodnotil výkon svých spoluhráčů brankář Jakub Škarek, který v úvodu trochu potýkal s nervozitou, ale po inkasovaném gólu z hole Luota postupně nabíral sebevědomí a svými spolehlivými zákroky udržoval akcie svého týmu vysoko. „Moc jsem si zápas užil. Vyhrát jsme si zasloužili, šancí jsme si vytvořili víc,“ dodává sedmnáctiletý talent z Vysočiny. 

Gólman Dukly Jihlava zároveň vzhlíží k následujícímu duelu se Švýcarskem, které začíná už v úterý v 19 hodin. „Teď je na nás, abychom pokračovali v práci, kterou jsme v pondělí začali. Věřím, že dokážeme Švýcarsko porazit,“ uzavírá optimisticky.

Foto www.hokej.cz

Štítky Finsko, Jakub Škarek, HC Dukla Jihlava, Mistrovství světa ve fotbale, Švýcarsko, Jakub Petr, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Škarek na juniorském šampionátu vychytal výhru proti mistrům světa z Finska. Nastoupí i dneska? | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.