Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dukla se suverénem soutěže dlouho držela krok, s Porubou však nakonec prohrála 4:7

Hokejová Dukla po dvě třetiny živila naděje na bodový zisk proti suverénnímu lídrovi Chance ligy. Kvůli zpackané třetí třetině však gólově bohaté utkání vyznělo právě pro tým z Poruby. Po domácí porážce 4:7 je Dukla na devátém místě druholigové tabulky.

Úvod zápasu mezi Jihlavou a Porubou byl hodně divoký. Nejprve se v oslabení prosadila Dukla zásluhou Harkabuse, vzápětí hosté taktéž v oslabení vyrovnali Střondalou. Za Jihlavu rychle z mezikruží odpověděl Cachnín, ovšem lídr tabulky odpověděl dorážkou Christova. To vše do deseti minut zápasu. Do kabin šli přesto spokojenější domácí, Čachotský využil dvojnáobnou přesilovku.

Ve 26. minutě navýšil jihlavské vedení Havránek, jenže ani dvoubrankový náskok červenožlutým nestačil k bodovému zisku. Od té doby totiž góly střílela už jenom Poruba. Ještě do konce prostředního dějství mířii do černého Střondala a Šedivý a během poslední třetiny dokonali hosté obrat.

Nejprve ve 42. minutě od modré propálil vše Gutwald, o deset minut později potrestal chybu Dukly dokonce v oslabení Gřeš, který pak do prázdné branky upravil na konečných 4:7.

HC Dukla Jihlava - HC RC Torax Poruba 4:7 (3:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 2. Harkabus (Menšík), 7. Cachnín (Menšík), 17. Čachotský (Harkabus, Ozols), 26. Havránek – 5. Střondala (Šoustal), 10. Christov (Razgals, Klimíček), 29. Střondala (Šoustal), 37. Šedivý (Mrázek, Tvrdoň), 42. Gutwald (Střondala, Šoustal), 52. Gřeš, 55. Gřeš (Vachovec, Gutwald). 

Rozhodčí: Horák, Veselý – Baxa, Pěkný. Diváci: 789.

Jihlava: Stuchlík – Bilčík, Kočí, Dundáček, Ozols, Kolář (A), Dvořák, Vala – Čachotský (C), Bartoš, Cachnín – Štefančík, Havránek, Šik – Harkabus (A), Menšík, Brož – Krajč, Handl, Jelínek.

Poruba: Bláha (26. Dolejš) – Doudera, Sedlák, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald – Šoustal, Střondala (A), Tvrdoň – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec (A), Klímek – Šedivý, Krenželok (C), Mrázek.

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Poruba, hokej, první liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla se suverénem soutěže dlouho držela krok, s Porubou však nakonec prohrála 4:7 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.