Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

České Budějovice opět dobyty! Dukla Jihlava vyhrála na ledě lídra 3:2 v prodloužení

Přestože jsou České Budějovice suverénním vládcem první ligy, na jihlavskou Duklu ani napotřetí nevyzrály. Z dohrávaného druhého kola bere tým z Vysočiny dva body za výhru 3:2 v prodloužení, přičemž ke třem bylo opravdu blízko. Z druhého místa ztrácí Jihlava na svého dnešního soupeře pět bodů.

Během úvodních minut měli domácí několik gólových šancí, na hokejky se jim však lepila smůla. Poprvé to před jihlavskou klecí zavánělo gólem v 7. minutě, domácí ale nedokázali využít okamžiku, kdy hostujícímu brankáři chyběla hokejka. Poté se mohl dvakrát prosadit Walker, jenže svůj výpad po pravém křídle neproměnil a následná střela skončila na spojnici tyčí.

Na začátku 14. minuty proklouzl budějckou obranou Patrik Danišovský, a zatímco jeho únik zastavil za cenu faulu Babka, nařízené trestné střílení Gába nezvládl a z hole mladého útočníka inkasoval. Nedlouho poté mohl vyrovnat Nouza, jeho další slibná příležitost ale znovu ztroskotala na Svobodovi.

Ve vyhrocené prostřední části hry Jihlava navýšila své těsné vedení. Motoru se nedařilo podle představ, navíc po osobním trestu Květoně se nechal na deset minut vyloučit další klíčový hráč Čermák. Domácí nestříleli přesně a krizi zažívali hlavně v přesilovkách. Ve 30. minutě při početní výhodě pět na tři domácí hrubě chybovali ve středním pásmu, nejproduktivnější hráč Dukly Tomáš Čachotský se vydal proti Gábovi úplně sám a bekhendovým blafákem zvýšil na 2:0 z pohledu hostujícího celku.

Strhující závěr domácích hokejistů udělal z pondělní dohrávky pořádné drama. Dlouho to vypadalo, že strážce jihlavské branky udrží čisté konto, než přišla 58. minuta a nahrávka Škody na levý kruh, kam si najel Dušan Žovinec a prudkou střelou propálil Svobodu. Necelé dvě minuty před koncem to Budějčáci zkusili bez Gáby v brance a jejich taktika sklidila ovoce. V čase 58:28 vyrazil gólman Jihlavy střelu Nouzy pouze před sebe, odkud ji hostující obránce nestačil uklidil a Vladimír Škoda dorážkou spustil výbuch emocí - 2:2.

Následovalo prodloužení a po dvou minutách a třiatřiceti sekundách bohužel pro domácí vydařená akce Jihlavy, která skončila rozhodující trefou. Aleš Jergl objel branku tak rychle, že se Gába nestihl přemístit k pravé tyčce a inkasoval potřetí.

HC Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 2:3 po prodloužení (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Žovinec (Škoda, Babka), 59. Škoda (Nouza, Čermák) - 15. Danišovský (TS), 30. Čachotský, 63. Jergl (Skořepa).

Rozhodčí: Bejček, Battek - Hejl, Podrazil. Diváci: 6421.

České Budějovice: Gába (Patera) - Fillman, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec, Mucha, Zíb - Walker, Nouza, Čermák - Květoň, Pajič, Hřebejk - Kuchejda, Škoda, Babka - Guman, Heřman. 

Jihlava: Svoboda (Sáblík) - Šidlík, Bilčík, Dobrovolný, Půža, Dundáček, Kaláb, Kajínek - Diviš, Stoklasa, Březina - Danišovský, Zeman, Jícha - Jergl, Seman, Skořepa - Čachotský, Protasenja, Důras. 

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, HC Škoda Plzeň, Dušan Žovinec, Madeta Motor České Budějovice, Vladimír Škoda, Tomáš Čachotský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice opět dobyty! Dukla Jihlava vyhrála na ledě lídra 3:2 v prodloužení | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.