Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vítězná šňůra pokračuje, Dukla Jihlava dnes vyloupila pražskou Slavii výsledkem 5:2

Jak bylo před několika týdny z výsledků Dukly Jihlava neveselo, musí být v těchto dnech její fanoušci nadšeni! Vítězná šňůra týmu z Vysočiny se opět protáhla, z horkého slávistického ledu putují do Jihlavy tři body za vítězství 5:2. Červenožlutí si upevnili průběžné druhé místo v tabulce.

Dukla vletěla do zápasu jako velká voda. Už ve 3. minutě nabil Čachotský zpoza brány Patriku Danišovskému, který z voleje prostřelil domácího Frodla. O tři minuty později ztrestal během přesilovky nedisciplinovanost hráčů Slavie Jiří Říha, který od modré vyslal prudkou ránu, která se zastavila až v červenobílé síti - 0:2.

Jak se Jihlava dostala rychle do vedení, slepenými brankami z konce první periody o něj přišla. V rámci 18. minuty snížil po přihrávce Duška z úhlu střílející Endál a hned po něm svižnou střelou zápěstím Zdeněk Kubica.

Během druhé třetiny mohl vedení na stranu domácích strhnout Dušek, ale bekhendem nastřelil pouze tyč odkryté jihlavské branky. Tyčka naopak sehrála pozitivní roli v 38. minutě, kdy opět Jiří Říha napřáhl a pokus se od brankové konstrukce odrazil do sítě - 2:3.  

Během první poloviny třetí periody rozhodla Dukla o svém dnešním vítězství. Ve 46. prokličkoval až ke gólmanovi Slavie Zeman, dokázal si ho i položit, ale puk už za něj nezasunul. Naštěstí celou situaci monitoroval David Kajínek, ketrý upravil na 2:4. V poslední gól středečního večera vyústila dorážka Richarda Diviše, ke které se dostal po předchozí ráně Čachotského.

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 2:5 (2:2, 0:1 0:2)

Branky a nahrávky: 18. Endál (Dušek, Jankovský), 18. Kubica (Krliš, M. Kadlec) – 3. Danišovský (Čachotský, Dundáček), 6. Říha (Diviš, Zeman), 39. Říha (Šidlík, Zeman), 46. Kajínek (Zeman), 50. Diviš (Čachotský).

Rozhodčí: Valenta – Štofa, Beneš. Diváci: 1123.

Slavia: Frodl – Bača, Novák, Pohl, Knot, Kolařík, Holý – Jankovský, Dušek, Endál – Schleiss, Šagát, Kverka – Krliš, Kubica, Kadlec – Tejral, Andrlík, Kružík.

Jihlava: Svoboda – Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Dobrovolný – Důras, Seman, Jergl – Březina, Stoklasa, Protasenja – Čachotský, Zeman, Diviš – Danišovský, Jícha. 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, FC Vysočina Jihlava, Jiří Říha, Richard Diviš, Zdeněk Kubica, FK Dukla Praha, David Kajínek, šňůra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná šňůra pokračuje, Dukla Jihlava dnes vyloupila pražskou Slavii výsledkem 5:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.