Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Ve šlágru první ligy Dukla Jihlava přestřílela Kladno, bere tři body za výhru 4:3

Dukla Jihlava se veze na vítězné vlně. Černou sérii bez výhry vystřídala šňůra úspěchů, která byla prodloužena dnešním vítězným utkáním proti Kladnu. Šlo o vyrovnaný boj se šťastným koncem pro červenožluté barvy. Po výsledku 4:3 zůstává Dukla na druhém místě prvoligové tabulky.

Jako první se do zakončení dral kladenský Cetkovský, ale na Škarka ani nadvakrát nevyzrál. Ale už o chvilku později, konkrétně v 6. minutě, byli hosté úspěšnější. Burger během přesilovky zavezl puk do pásma, přenechal ho Janu Drtinovi, jehož tvrdá rána přesně trefila prostor nad Škarkovou lapačkou. Ale za pouhých 35 vteřin bylo srovnáno. Nahození Čachotského se odrazilo k Adamovi Zemanovi, jehož prudká rána vymetla šibenici - 1:1.

Se střelou zápěstím v podání Březiny si kladenský Hanuljak poradil, ale ve 12. opět lovil kotouč ze své sítě. Důras ideální přihrávkou vyzval Filipa Semana, kterému stačilo správně nastavit hůl. Tvrdou ránou to potom zkoušel hostující Tůma, leč vedle. A tak ještě do konce třetiny udeřila ještě jednou Dukla. Vteřinu před sirénou tvořil Čachotský, naznačil střelu, ale přihrál Jiřímu Říhovi, který z mezikruží nekompromisně zvýšil na 3:1. 

První velkou možnost druhé periody zahodil hostující Přikryl, který se řítil na osamoceného Škarka, který si ale bravurně poradil. Za Jihlavu to chytrým obtočením kolem branky zkoušel Seman, ale i Hanuljak si připsal úspěšný zákrok. Zanedlouho poté Kladno snížilo, opět z přesilové hry. Růžička od modré střílel, Cetkovský bezvadně tečoval - 3:2. Strnadova svižná rána potom vyprášila Škarkovy betony. Hodně starostí nadělala Hanuljakovi tečovaná Szatmáryho střela, která jeho branku minula jen o kousek.  

I tentokrát patřil úvod dějství Kladenským. Dokonce i branka, kterou vyrovnali na 3:3, byla podobná té druhé. Obránce Ptáček napřáhl a neméně zkušený Jiří Burger tečovaný puk usměrnil mimo dosah jihlavského brankáře. Opaření domácí vzápětí nechali bez povšimutí Tůmu, jeho bekhend však úplně přesný nebyl. Horko bylo domácím i Drtinově projektilu, po kterém puk poskakoval jihlavským brankovištěm. O vítězi utkání nakonec rozhodla 57. minuta. Jihlavské fanoušky rozradostnil jejich miláček Tomáš Čachotský, který umně tečoval Říhovu střelu do protipohybu Hanuljaka. 

HC Dukla Jihlava - HC Rytíři Kladno 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Zeman (Čachotský), 12. F. Seman (Důras, Jergl), 20. Říha (Čachotský, Šidlík), 57. Čachotský (Říha, Diviš) – 6. J. Drtina (Burger), 29. Cetkovský (D. Růžička, Tenkrát), 46. Burger (Ptáček, J. Kloz).

Rozhodčí: Kubičík – Ganger, Hanzlík. Diváci: 1635.

Jihlava: Škarek (Svoboda) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, Seman, Důras – Protasenja, Stoklasa, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Jícha, Danišovský. 

Kladno: Hanuljak (Stahl) – Hořava, Drtina, Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Matula, Kehar – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Keszi, Zikmund, Cetkovský.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Rytíři Kladno, Jiří Burger, Jiří Říha, Adam Zeman, Jan Drtina, Tomáš Čachotský, Březiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve šlágru první ligy Dukla Jihlava přestřílela Kladno, bere tři body za výhru 4:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.