Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihlavští junioři ovládli proti Třinci samostatné nájezdy a v semifinále srovnali stav utkání na 2:2

Jihlavští junioři mají za sebou další dvě semifinálová klání proti Třinci. Zatímco v úterý favorizovaní Slezané na Vysočině těsně vyhráli, středeční čtvrtý duel série souboj dospěl do samostatných nájezdů, které ovládli červenožlutí mladíci. Stav utkání je nyní 2:2, pátý semifinálový zápas se hraje v sobotu v Třinci, šestý zápas bude na Velikonoční pondělí v Jihlavě.

Podobně jako ve třetím zápase i tentokrát se trefil hned v úvodu Třinec, Menšík ovšem zvládl velmi rychle vyrovnat a o necelou minutu později domácí Kravec upravil na 2:1. Když těsně před koncem druhé třetiny Sojka přidal třetí branku, vypadal pro zápas pro Jihlavu velmi dobře. Proti byl ale hostující Haas, který nejprve dostal Oceláře na dostřel a pouhých šest vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal.

Po bezbrankovém prodloužení nakonec musely rozhodovat až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní domácí Sojka, Jungwirth a Menšík, kteří tak s gólmanem Maláčem zajistili pro Jihlavany druhý bod do série.

„Byly to nervy, ale takhle to v play-off chodí. Nějakým způsobem jsme se propracovali do vedení 3:1, pak jsme si nechali dát laciný gól na 3:2 a v závěru šest vteřin do konce na 3:3, což se stává i lepším týmům,“ hodnotil hlavní trenér Dukly Michal Broš. „Je potřeba uznat sílu soupeře, který je velice nebezpečný, dovede si se situacemi poradit. Snažili jsme se působit na kluky, aby věděli, že se nic neděje, máme tu prodloužení, hraje se dál. V tuto chvíli jsme byli nastavení správně, prodloužení jsme sehráli výborně, včetně parádně zvládnutého oslabení na konci. Na nájezdy jsme si věřili s Filipem Maláčem v bráně a byli tam kluci, kteří se sami hlásili, že by chtěli jet. Myslím si, že jsme si zápas zasloužili vyhrát a série pokračuje dál.“

HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Menšík (Jungwirth, Vovsík), 7. Sojka (Coufal, Kravec), 40. Sojka (Kravec, Chvátal), rozh. náj. Jungwirth – 4. Cedzo (Bartoš, Spěváček), 42. Haas (Cedzo, Spěváček), 60. Haas (Ramik, Šilar). 

Rozhodčí: Barek, Bernat – Roischel, Roupec. Diváci: 194.

Jihlava: Maláč – Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabatka, Tomšík – Coufal, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Kuprijanov, Valach, Rauš, Kravec, Broš, Sojka, Straka.

Třinec: Král (od 4. nájezdu Klimek) – Kareš, Buják, Hrůzek, Andrle, Kremnický, Pospíšil, Volas – Gerych, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Třinec, junioři, lední hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští junioři ovládli proti Třinci samostatné nájezdy a v semifinále srovnali stav utkání na 2:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.