Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pátá porážka v řadě. Hokejisté Dukly Jihlava dnes doma podlehli Kadani 1:2

Hokejisté Dukly Jihlava prohlubují svoji výsledkovou krizi. I v pondělním zápase předehrávaného 36. kola první ligy na svého soupeře nestačili, na domácím kluzišti podlehli Kadani 1:2. Jde tak o pátou porážku v řadě, která dává možnost týmům ze středu tabulky, aby čtvrtou Jihlavu předskočily.

Hokejistě Dukly nezažívají zrovna šťastné období a dobře nevstoupili ani do pondělního utkání. Už ve 3. minutě ujel Kohout a předložil puk Tomáši Harkabusovi, který otevřel skóre utkání. Oba hráči přitom ještě loni stříleli branky za Jihlavu. Posledně jmenovaný navíc o chvilku jen těsně minul Svobodovu branku. Dukla zahrozila Dundáčkovou střelou z přesilovky, ale podobně jako Důras o několik minut po něm netrefil kadaňskou svatyni. V 18. minutě nescházelo domácímu Divišovi příliš a kotouč z jeho hole doklouzal za Lukešova záda. V téže minutě ale Kadaň navýšila náskok - Harkabus dal na Martina Kohouta, ten využil své rychlosti, dostal se před branku a přesně zamířil do její šibenice.

Kadaň zlobila i ve druhé třetině, Stloukalovu střelu vyrazil Svoboda a Vaňkův backhand nemířil mezi tři tyče. Za Jihlavu odpověděli tečovanou střelou Skořepa a další Říhův pokus kryl Lukeš. Střelecké štěstí se na Duklu usmálo ve 29. minutě, když Jergl během oslabení využil nedorozumění v kadaňské defenzívě a přihrál Anatolijovi Protasenjovi, který do odkryté branky snížil na 1:2.  Skvělým napadáním se potom do situace na dva na jednoho dostal domácí Seman, jeho proudká rána ale minula horní roh kadaňské branky.

Na začátku třetího dějství se do zakončení tlačil Hejcman, puk ale z nebezpečného prostoru vytěsnil Svoboda. Velkou šanci měl po Čachotského přihrávce Diviš, ale cestě puku do odkryté sítě zamzili obětaví obránci. Další Hejcmanu střelu na zadní tyč si pohlídal jihlavský gólman. Dukla potřebovala srovnat a výraznila zvýšila aktivitu, další Divišův pokus byl sražen, Jíchovu dorážku poté zastavil Lukešův beton. Po dalším závaru se k zakončneí dostal Říha, ale i tentokrát si kadaňský brankář vypomohl betony. Domácí si ještě vyřádali oddechový čas a následnou power play, ta však úspěšná nebyla.

HC Dukla Jihlava - SK Trhači Kadaň 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Protasenja (Jergl) – 3. Harkabus (Kohout, Stloukal), 18. Kohout (Harkabus, Stloukal).

Rozhodčí: Kubičík – Hanzlík, Lukš. Diváci: 890.

Jihlava: M. Svoboda – Dundáček, Říha, Kaláb, Kajínek, Dobrovolný (C), Szathmáry, Bilčík – Diviš, Skořepa, Čachotský – Jergl, F. Seman, Důras – Protasenja, Stoklasa, Danišovský – Jícha, Březina.

Kadaň: Lukeš – R. Černý, Trefný (C), J. Tomeček, Cestr, Šafář, D. Šimek, Popela, Ringler – Kohout, Stloukal, Harkabus – Hlava, Hejcman, O. Beránek – Vaněk, Osmík, L. Vrána – Chrpa, Wágner.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky Sportovní klub Kadaň, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, hokejista, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátá porážka v řadě. Hokejisté Dukly Jihlava dnes doma podlehli Kadani 1:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.