Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dukla angažovala talentovaného Ukrajince. Kuprijanov je šikovný a produktivní centr, chválí manažer klubu

Hokejová Dukla přivedla do mládeže velmi zajímavou posilu. S klubem podepsal profesionální smlouvu teprve sedmnáctiletý Ukrajinec Ilarion Kuprijanov. Ten nyní bude střídavě nastupovat v Jihlavě a Havlíčkově Brodě.

Ilarion Kuprijanov přišel minulý rok do Havlíčkova Brodu už na začátku sezony, tedy ještě před vypuknutím válečného konfliktu, a vedl si skvěle. Musel se svým týmem bojovat až v baráži o samotnou účast v nejvyšší soutěži, což se nakonec Havlíčkovu Brodu povedlo. Kuprijanov se v základní části blýskl 38 body (26+12), dařilo se mu i v baráži (2+5) a držel si tak průměr téměř bodu na zápas.

Podobně je na tom i v Lize juniorů, kde Havlíčkův Brod hraje v sedmičlenné skupině proti pěti týmům, které ještě minulý rok hráli v Extralize. Po 21 odehraných zápasech si připsal 14 gólů a 13 asistencí, tedy více než bod na zápas. V soutěži patří mezi šestku nejlepších střelců i nejproduktivnějších hráčů celé ligy a dominuje v kanadském bodování juniorky.

S Jihlavou podepsal profesionální smlouvu a sobotním utkání Extraligy juniorů proti Vítkovicím dostal svou první šanci ukázat se v Dukle. „O příchodu Kuprijanova jsme s Havlíčkovým Brodem jednali už od léta. Mohu prozradit, že o něj měly zájem i týmy Tipsport extraligy, nicméně díky dobré spolupráci s Havlíčkovým Brodem se nám podařilo hráče přivést. Je vysoký, velmi šikovný centr, kterému se daří i z hlediska kanadských bodů. Navíc je skvělý povahově, velmi skromný kluk, který má ideální přístup k práci i hokeji jako takovému. Proto jsme se rozhodli podepsat s ním víceletou smlouvu,“ pochvaloval si novou posilu sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel pro klubový web.

Kuprijanov však definitivně Havlíčkův Brod neopouští. V rámci dohody s Havlíčkovým Brodem bude nastupovat za oba týmy. „Bude dál nastupovat za havlíčkobrodskou juniorku. I Dukle záleží na tom, aby se v soutěži udržela. Postupně bude ale nakukovat i do Dukly U20. Jeho potenciál však do budoucna míří do A týmu,“ dodává Tomáš Vrábel.

Přestup do Jihlavy z Havlíčkova Brodu znamenal také posun v kvalitě soutěže. „Určitě jsem za to rád, vždycky jsem chtěl hrát nejlepší soutěž juniorky,“ říká Ilarion Kuprijanov. Příchod do jiné země není pro hráče příliš lehké, obzvláště když je to země, jehož jazyk není stejný jako mateřský. „Nebylo až moc těžké si zvyknout, protože předtím jsem bydlel v Rusku, takže jsem zvyklý se hýbat. Jazyk se pořád učím, ale když si s někým povídám, tak skoro polovinu rozumím. Jenže když začínají používat slang, tak je to trošku těžší,“ popisuje celou situaci mladý útočník.

Na otázku ohledně zkušeností měl Kuprijanov jasnou odpověď. „Myslím by to pro mě mohla být dobrá zkušenost. Jak je to lepší soutěž, tak se kvůli tomu budu muset zlepšit a hrát lépe.“ Ilarion Kuprijanov na závěr rozhovoru okomentoval také svou rodinu. „Tady mám mamku. Děda s babičkou zůstaly na Ukrajině, ale je u nich všechno v pořádku.“

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla angažovala talentovaného Ukrajince. Kuprijanov je šikovný a produktivní centr, chválí manažer klubu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.