Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dukla Jihlava slaví čtvrtou výhru v řadě, dnes si poradila s Mostem 3:0

Hokejisté Jihlavy navázali na výhru v Třebíči dalším tříbodovým ziskem s čistým kontem. V dnešním zápase 22. kola první ligy na Horáckém zimním stadionu porazila předposlední Most 3:0, když si branky rozdělila rovnoměrně do všech třetin. Dukla zůstává na třetím místě.

První šanci zápasu měli hosté, Charousek těsně minul, odražený puk se dostal ke Slavíčkovi, na Škarka si ale nepřišel. Dukla se dostala do vedení při své první přesilovce v 10. minutě, Richard Diviš vypálil a Pinc v brance Mostu přes projíždějícího Protasenji neviděl - 1:0. Další zajímavé možnosti měla Dukla paradoxně při oslabení, ale jak s tečí Čachotského, tak se střelou Březiny si gólman hostí poradil. Poté do skrumáže před brankou Mostu nebezpečně nahazoval Kondratěv, ale podobně jako spolupráci Čachotský - Šidlík kousek k navýšení skóre chyběl.

O to lépe se povedl vstup Dukly do druhé třetiny. Ve 22. napřáhl na hranici Jiří Říha a s lehkou tečí bližší tyčky rozvlnil síť Pincovy branky - 2:0. A domácí měli i další možnosti. Diviš byl v klíčové chvíli zablokován, Březina mířil vedle růžku, vzápetí Protasenju vychytal Pinc. Po Bilčíkově Kondratěvem tečovaném pokusu ale zahrozili i hosté - Divíškovu ránu z mezikruží pokryl Škarek. Do přestávky to zkoušel znovu Říha, poté v dobré možnosti přeskočil puk Skořepovu hůl.

Ve třetí třetině uháněli na Pince Skořepa s Čachotským, druhý jmenovaný střílel těsně mimo. Most chtěl utkání zdramatizovat, Horovu střelu tečoval Slavíček mimo tři Škarkovy tyče, beton jihlavského mladíka poté zastavil i snažení Divíška. Zkušený Pinc si na druhé straně počíhal na Skořepu. Velkou příležitost ke snížení měli Mostečtí v 56. minutě, kdy po Bilčíkově faulu měl Šimeček k dispozici trestné střílení, ale Škarkova vyrážečka byla proti. A tak dvě minuty před záverečnou sirénou stvrdil výhru domácích aktivní Josef Skořepa střelou z bezprostřední blízkosti.

HC Dukla Jihlava - HC Most 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Diviš (Bilčík), 22. Říha (Diviš, Stoklasa), 59. Skořepa (Protasenja). Rozhodčí: Veselý – Maštalíř, Svoboda. Diváci: 1131.

Jihlava: Škarek – Bilčík, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný (C) – Protasenja, Skořepa, Čachotský – Stoklasa, Diviš, Březina – Jergl, Jícha, Danišovský – Kondratěv, Čermák.

Most: Pinc – K. Černý, Kokeš, Strejček, Charousek, Rulík, Hora, Cvrk – Smolka, Alinč, Rod – Slavíček, Divíšek (C), Mical – M. Havelka, Havlíček, Kubinčák – Dufek, J. Šimeček, Řehoř.   

Foto www.hcdukla.cz

Štítky FK Baník Most, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Richard Diviš, SK Horácká Slavia Třebíč, Jiří Říha, HC Most, Josef Skořepa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava slaví čtvrtou výhru v řadě, dnes si poradila s Mostem 3:0 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.