Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Souboj se Slavií rozhodla až třetí třetina, po druhé výhře v řadě je Dukla osmá

Zatímco pelhřimovský led Dukle příliš nesvědčí, azyl v Jindřichově Hradci funguje výsledkově lépe. V sobotu tým z Vysočiny porazil pražskou Slavii poměrem 5:2 a druhou výhrou v řadě snad zažehnal výsledkovou krizi posledních týdnů.

Jihlavští hokejisté nastoupili letos podruhé v army dresech a tentokrát v nich dokázali uhrát potřebné tři body. Na první branku se čekalo až do 24. minuty, kdy se prosadil hostující Simon. Pražané se však z vedení neradovali dlouho, za dvě minuty byl na brankovišti nejdůraznější Pořízek. A o chvíli později, ve 30. minutě, na něj navázal Fronk, který využil přesilovku precizní střelou do vinglu. Přesto se šlo do kabin za smírného stavu, na 2:2 vyrovnal J. Brož.

Vstup do třetí periody ale Dukle vyšel na výbornou. Ve 43. minutě Tecl zpoza branky narýsoval přesný pas na Pořízka, který se nemýlil. Většího klidu dodal na jihlavské hokejky V. Brož, který zužitkoval přesilovku ve 49. minutě. Zbytek zápasu si Dukla bezpečně pohlídala a když Slavia odvolala brankáře, v poslední minutě upravil na konečných 5:2 Harkabus. 

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 5:2 (0:0, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 26. Pořízek (A. Dvořák), 30. Fronk (Miškář, Šik), 43. Pořízek (Tecl, Křehlík), 49. V. Brož (Miškář, Šik), 60. Harkabus (Jáchym) – 24. Simon (D. Němeček, Havrda), 40. J. Brož (L. Stehlík, Kern). 

Rozhodčí: Bejček, Zavřel – Roupec, Polák. Diváci: 755. 

Jihlava: Beran – Bilčík, Dvořák, Kolář, Kočí, Jáchym, Haman – Chlubna, Miškář, Šik – Harkabus, Skořepa, Fronk – Tecl, Handl, Křehlík – Cachnín, Pořízek, V. Brož.

Slavia: Málek – Klikorka, Hejda, Němeček, Roth, Žovinec, Szathmáry, Barák – Šmerha, Žejdl, Kulda – Stehlík, Růžička, J. Brož – Mrňa, Kern, Strnad – Havrda, Pšenička, Simon.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Slavia Praha, první liga, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj se Slavií rozhodla až třetí třetina, po druhé výhře v řadě je Dukla osmá | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.