Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dukla obrala suveréna ligy, v repríze loňského finále porazila Vsetín 2:1

Dukla si připsala dosud nejcennější výhru v letošní prvoligové sezóně. Ve středu v rámci šestého kola porazila dosud suverénní Vsetín výsledkem 2:1. V neúplně tabulce zůstává tým z Vysočiny na pátém místě.

Zpočátku se dařilo oběma týmům dostávat do šance a domácí celek toho brzy využili. Jihlavští Beránek a Miškář se v 5. minutě dostali do přečíslení dva na jednoho a první jmenovaný nechytatelně namířil kotouč do horního rohu branky. V první třetině bylo k vidělní ještě několik příležitostí na obou stranách, branku ale diváci neviděli. 

Krátce poté, co se domácí Šik neúspěšně pokoušel prostřelit Sachra, oslovil vsetínský Říha Sihvonena, který v 26. minutě srovnal skóre. Dukla si však do druhé sirény stačila vzít vedení zpátky. Při hře čtyři na čtyři vypálil Miškář z hranice kruhu a rozvlnil síť podruhé.

Poslední část zápasu už nebyla pro fanoušky ani hráče příliš atraktivní. Vsetín se snažil všemi silami srovnat, ale Neužil v brance Jihlavy se rozhodl, že za svá záda už další kotouč nepustí a všechny příležitosti Vsetína pochytal. Tou největší byla ta, když se Luboš Rob dostal do samostatné akce, ale jeho pokus skončil v lapačce domácího gólmana.

HC Dukla Jihlava - VHK ROBE Vsetín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Beránek (Miškář), 38. Miškář (Haman) – 26. Sihvonen (Říha, Berger). 

Rozhodčí: Zavřel, Jaroš – Polák, Roupec. Diváci: 1350. 

Jihlava: Neužil – Bilčík, Mareš, M. Jáchym, F. Kočí, Kowalczyk, Haman, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Pořízek – Beránek, Miškář, Šik – Harkabus (A), Seman, Fronk – Cachnín, Juda, V. Brož.

Vsetín: Sachr – Smetana (A), Ondračka, O. Němec (A), Kajínek, Jenáček, Říha, Voženílek – Jenyš, Jonák (C), Hořanský – Klímek, Klhůfek, Rob – Berger, Přikryl, Sihvonen – Vítek, Berzinš, Š. Bláha.

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Vsetín, první liga, hokej, VHK Vsetín, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Luboš Rob, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla obrala suveréna ligy, v repríze loňského finále porazila Vsetín 2:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.