Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 26. září 2024  |  Svátek má Andrea
Bez reklam

Dukla Jihlava vybojovala tři body, pražskou Slavii porazila 2:1

Po porážce 1:2 v Kladně se Dukla Jihlava rychle rehabilitovala a stejným poměrem dneska zdolala Slavii Praha. Tým z Vysočiny se dostal do dvoubodového vedení a ustál i snížení soupeře v závěru. Zůstává na čtvrtém místě tabulky s minimální ztrátou na čelo.

Začátek zápasu byl svižný, obě strany měly možnosti výrazně ohrozit brankáře soupeře. Za Jihlavu vyzkoušeli Frodlovu pozornost Dundáček a Stoklasa, Slavia zahrozila střelou Pohla. Gólman hostí se pak vyznamenal, při backhandu Stoklasy a tečované střele Zemana. Pokryl i dva pokusy Kalába, ale na zakončení Tomáše Čachotského z přesilovky už neměl. Zkušený útočník si v 17. minutě našel odražený puk po střele Říhy a zavěsil pod břevno - 1:0.

Jako první se ve druhé třetině Frodlovi připomněl domácí Březina, na druhé straně Bača střílel těsně mimo Svobodovu branku. Jihlavského brankáře pak dvakrát ohrožoval Endál, ale v obou případech mu scházela větší přesnost. Střelu jihlavského Stoklasy pak Frodl vyrazil na horní tyčku, zatímco Čachotského ránu zastavil betonem. Gólman Pražanů se zaskvěl i v šancích Kondratěva a Semana.

Svoboda se v úvodu třetího dějství musel mít na pozoru při dorážce agilního Endála, ovšem zahřmělo na druhé straně kluziště. Stoklasa dal do jízdy Richardu Divišovi a ten si proklestil cestu až k Frodlovi, kterého natřikrát pokořil - puk se nakonec za brankovou čáru došoural - 2:0. Slavia ale nesložila zbraně, Kverkovu střelu ztlumil bezpečně Svoboda. Tolik úspěšný už ale nebyl v 57. minutě, Pohl nabil Ronaldu Knotovi a ten čistým průstřelem snížil na 2:1. Hostá poté odvolali Frodla z klece, ale skóre se už neměnilo.   

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Čachotský (Říha, Šidlík), 48. Diviš (Stoklasa) – 57. Knot (Pohl, Endál).

Rozhodčí: Kašík – Jindra, Kreuzer. Diváci: 2079.

Jihlava: M. Svoboda – Půža, Říha, Szathmáry, Šidlík, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný (C) – Zeman, Skořepa, Čachotský – Jergl, F. Seman, Důras – Stoklasa, Diviš, Březina – Čermák, Kondratěv, Jícha.

Slavia:  Frodl – Knot (C), Pohl, Holý, Kolařík, J. Novák, Bača – M. Kadlec, Dušek, Kverka – P. Beránek, Šafránek, Kubica – Endál, Tulačka, Jankovský – Kružík, Andrlík, Marcel.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Slavia Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, Richard Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava vybojovala tři body, pražskou Slavii porazila 2:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.