Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z prvního zápasu sezóny vydolovala Dukla jeden bod, s Porubou padla po samostatných nájezdech

Prvoligová premiéra se Dukle příliš nevydařila. V pelhřimovském azylu svedla s Porubou vyrovnanou bitvu, kterou musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byli hosté úspěšnější a z Vysočiny si odvezli výhru 3:2.

Dukla se v prvním mistrovském utkání na Zimním stadionu v Pelhřimově ujala vedení v 11. minutě, když Otakar Šik zblízka doklepl kotouč do volné klece. Vedení ale Jihlavě vydrželo jen pět minut, po kterých se prosadil porubský Střondala. Po bezbrankové druhé třetině se ujali vedení také hráči Poruby gólem ex-jihlavského útočníka Hrníčka, ale jejich náskok ze 45. minuty vydržel sotva dvě minuty. Judovu střelu tečoval za Dolejšova záda Vítězslav Brož. I přes šance na obou stranách zápas dospěl do prodloužení. V něm se nerozhodlo a na nájezdy byla lepší Poruba. 

HC Dukla Jihlava - HC RT Torax Poruba 2:3 po sam. náj. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Šik (Beránek), 48. V. Brož (Juda, Dundáček) – 16. Střondala (Christov, Toman), 46. Hrníčko (Vildumetz, Pšurný), rozh. nájezd Šlahař. 

Rozhodčí: Čáp, Květoň – Polák, Roupec. Diváci: 812. 

Jihlava: Beran – Bilčík, A. Dvořák, Dundáček, F. Kočí, M. Jáchym, Kowalczyk, Matějíček – Čachotský, Skořepa, Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, V. Brož – Harkabus, Seman, Pořízek.

Poruba: Dolejš – Klimíček, Urbanec, Voráček, Sedlák, Dluhoš, Mlčák, Lemcke – Šlahař, Vachovec, Šoustal – Gřeš, Pšurný, Vildumetz – Hrníčko, Vehovský, Střondala – Toman, Christov, Berisha.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Poruba, hokej, první liga, HC Dukla Jihlava, HC RT Torax Poruba, prodloužení, Kraj Vysočina, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z prvního zápasu sezóny vydolovala Dukla jeden bod, s Porubou padla po samostatných nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.