Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Individuální ceny pro Duklu: Ujčík byl vyhlášen nejlepším trenérem první ligy, Čachotský nejlepším hráčem play-off

Necelé dva měsíce po konci prvoligové sezóny putují do Jihlavy, vítěze posledního ročníku soutěže, i individuální ocenění. Cenu pro nejlepšího trenéra obhájil Viktor Ujčík, jeho svěřenec Tomáš Čachotský pak nejvíce ze všech upoutal v play-off. Vysoko se v dalších kategoriích umístili i další hráči Dukly.

Lodivod Dukly Viktor Ujčík získal Cenu Karla Metelky, určené pro nejlepšího prvoligového trenéra, podruhé za sebou. Loni pomohl Jihlavě ke druhému místu a málem i k senzačnímu triumfu ve finále nad Kladnem, letos už s Duklou nad hlavu pohár pro vítěze Chance ligy zvedl.

Ujčík se přitom musel během sezóny vypořádat s řadou komplikací. Klub šetřil, před play-off odešlo několik klíčových hráčů a do vyřazovací soutěže šel ve značně omlazené sestavě. I tak si ale ve finále poradil s ambiciózním Vsetínem 4:2 na zápasy.

„Ocenění si velmi vážím," prohlásil Viktor Ujčík pro server hokej.cz. „Jde ale o zásluhu celého realizačního týmu: od asistenta až po kustody, maséry, vedoucí. A zároveň je to zásluha hráčů, protože právě oni hráli skvěle a vyhráli titul v Chance lize. Vážím si toho každopádně o to víc, že to je podruhé a že o tom hlasovali přímo sportovní manažeři jednotlivých klubů." 

Dukláci se prosadili i v dalších kategoriích

Pro tým z Vysočiny, který by kvůli demolici starého stadionu a výstavbě nové arény měl strávil dva roky v pelhřimovském azylu, to však nebylo jediné ocenění za loňskou povedenou sezónu. Hlasující manažeři ocenili nejvýše i výkony Tomáše Čachotského, který se tak stal nejužitečnějším hráčem play-off. Druhý se v hlasování umístil jeho loňský spoluhráč Maxim Žukov.

Čachotský ovládl kategorii velkým náskokem. Čtyřicetiletému útočníkovi výrazně pomohlo vítězství v produktivitu vyřazovací části - v patnácti zápasech získal stejný počet bodů za šest gólů a devět asistencí. Na ledě strávil na útočníka málo vídanou porci minut – přes 21. Jeho výjimečnost potvrzuje i to, že v hlasování o nejlepším útočníkovi Chance ligy skončil navzdory zranění ze základní části druhý.

Jihlavští hokejisté se prosadili vysoko i v dalších kategoriích. Brankář Maxim Žukov obsadil druhé místo mezi gómany stejně jako Matouš Menšík mezi juniory,  obránce Lukáš Mareš byl vyhlášen třetím nejlepším obráncem prvoligové sezóny.

Ohodnoť článek

Foto Markéta Křížová, hcdukla.cz | Zdroj hokej.cz

Štítky Dukla Jihlava, lední hokej, první liga, Viktor Ujčík, Tomáš Čachotský, HC Dukla Jihlava, playoff, trenér, 1. česká hokejová liga, Maksim Zhukov, Rytíři Kladno, VHK Vsetín, Lukáš Mareš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Individuální ceny pro Duklu: Ujčík byl vyhlášen nejlepším trenérem první ligy, Čachotský nejlepším hráčem play-off | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.