Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Vítězná série skončila na přerovském ledě, Dukla Jihlava si odváží těsnou prohru 1:2

Šestizápasová série vítězství je u konce. Dukla Jihlava, která se díky povedeným výsledkům v posledních týdnech vyhoupla na čtvrtou příčku prvoligové tabulky, v sobotu prohrála na horkém přerovském ledě 1:2, přestože po první třetině vedla.

Dukla šla do vedení v 7. minutě. V situaci dva na jednoho se Říha rozhodl pro pro přihrávku Josefa Skořepu, od jehož brusle se puk šťastně odrazil do přerovské sítě. Jihlavští poté přežili dvojnásobné oslabení, sami v přesilovce čtyři na tři skóre nenavýšili.

Domácí tým vyrovnali ve 22. minutě, když se ve vlastním oslabení prosadil Filip Dvořák, efektně se zbavil obránce a prostřelil Škarka v brance Jihlavy. Ta mohla brzy odpovědět, ze skrumáže Jícha posunul puk na Kondratěva, ten ale z mezikruží střílel mimo. 

Domácí tým byl střelecký úspěšný i v úvodu třrtí třetiny. Ve 42. minutě Dostálek vybojoval ve středním pásmu kotouč, po rychlé kličce ho předložil Romanu Pšurnému, který trefil přesně nad Škarkovo rameno - 2:1. Pšurný potom mohl zvýšit, ale Škarkův beton byl proti. Ten si skvěle poradil i se šancí Chmelíře. V závěru to dvakrát zkoušel domácí Goiš, ale výsledek se už nezměnil. 

HC Zubr Přerov - HC Dukla Jihlava 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Dvořák (Zbořil), 42. Pšurný (Dostálek) – 7. Skořepa (Říha). Rozhodčí: Kašík – Adamec, Poruba. Diváci: 2132.

Přerov: Horčička – Ferenc, Malina, Chmelíř, M. Novotný, Pala, Šnajnar, L. Vágner, Zbořil – Procházka, Pšurný, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Král, Kratochvíl – Ižacký, Dvořák.

Jihlava: Škarek – Kaláb, Bilčík,Říha, Dundáček, Šidlík, Půža, Grebenyuk – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Seman, Diviš – Březina, Zeman, Stoklasa – Kondratev, Jícha

 

 

 

Foto www.hokejprerov.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Filip Dvořák, HC Zubr Přerov, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná série skončila na přerovském ledě, Dukla Jihlava si odváží těsnou prohru 1:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.