Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

No Žukov, no party. Kladno trestalo chyby a fauly Jihlavy, po výhře 2:7 má tři mečboly na ukončení baráže

Dukla svoje čtvrteční vítězství proti Kladnu nezopakovala a přestože bojovala až do konce, ve čtvrtém barážovém utkání inkasovala nakonec sedm branek. V sérii hrané na čtyři vítězné utkání vedou Středočeši 3:1 a mají tak tři mečboly na potvrzení extraligové příslušnosti. Další zápas se hraje v pondělí.

Do pátečního utkání vstoupili lépe hosté, snadněji si vytvářeli šance a jen Žukov v brance domácích zabraňoval tomu, aby rychle vedli. A tak udeřilo na druhé straně, v 9. minutě Havránkovu přihrávku zužitkoval Helt střelou o tyčku a Bowova záda. Domácí gólman držel čisté konto ža do 13. minuty, kdy ho ránou do horního růžku pokořil jeho krajan Arzamascev. O chvíli později byl Žukov středem pozornosti znovu, tentokrát negativně - na opakované provokace reagoval nesportovně a za píchnutí holí byl vyloučen do konce zápasu.

Následnou pětiminutovou přesilovku využili hosté hned dvakrát, ještě na konci první třetiny se trefil Baránek a zkraje té druhé Kubík. Jiskru naděje pro Duklu vykřesal ve 28. minutě Cachnín, který Bowa prostřelil zblízka - 2:3. Jenže otěže zápasu drželi dále Kladenští. Hlava prázdnou branku ještěn netrefil, jeho minelu napravil až Plekanec v 39. minutě.

Veškeré pochybosti o tom, kdo ovládne páteční duel, stejný hráč ve 47. minutě, kdy v samostatném úniku nadvakrát potrestal chybu domácích. Ti za výborné divácké kulisy stále bojovali, ale rozložení sil na ledě bylo zřejmé. Rytíři tak zatloukli do jihlavské branky další dva hřebíky - v krátkém sledu za sebou se gólové prosadil Zikmund a Kubík. 

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 2:7 (1:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Helt (Havránek, Dundáček), 28. Cachnín (Mareš, Bilčík) – 13. Arzamascev (Zikmund, Suchánek), 20. Baránek (Kubík, Plekanec), 21. Kubík (Plekanec), 39. Plekanec (Kubík), 47. Plekanec (Hlava, Ticháček), 50. Zikmund (Pytlík), 54. Kubík (Plekanec, Baránek). 

Rozhodčí: Pešina, Kika – Ondráček, Hynek. Diváci: 5 557. 

Jihlava: Zhukov (17. Wolf) – Bilčík, Mareš, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Valenta, Dvořák, Eliáš – Čachotský, Menšík, Havránek – Harkabus, Zadražil, Helt – Cachnín, Seman, Brož – Juda, Čermák.

Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, Wood, Ticháček, Baránek, Arzamascev, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Melka, Zikmund, Pytlík – Beran, Indrák, Jágr – Machala, Kuťák, Babka

Stav série: 1:3.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, baráž, hokej, SK Kladno, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

No Žukov, no party. Kladno trestalo chyby a fauly Jihlavy, po výhře 2:7 má tři mečboly na ukončení baráže | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.