Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava na Slavii nevstřelila ani gól. Z Prahy si odvezla si porážku 3:0

Dukle Jihlava se na začátku ročníku první hokejové ligy příliš nedaří. Po domácí prohře s Kladnem dnes tým z Vysočiny cestoval do Prahy, ale Slavii Praha nedokázal vstřelit jedinou branku. Po prohře 3:0 okupuje Jihlava spodní patra tabulky.

První třetina středečního zápasu nabídla vyrovnanou partii. Ani jeden z týmu se do zakončení příliš nedostával. Největší možnost úvodního dějství měl domácí Chlouba, který se šikovně dostal až před Škarka, jeho snažení ale zastavila tyč.

V počátku druhé třetiny se mohla dvakrát prosadit Dukla. Po úniku Březiny ale úřadovala Hylákova lapačka a o něco později stejného hráče opět vychytal slávistický gólman. A byli to domácí, kteří jako první pohnuli bezbrankovým stavem. Ve 38. minutě se k sólu odhodlal Tomáš Jiránek a nikým nerušen projel s pukem na holi až do útočného pásma, odkud zápěstím vystřelil přesně nad Škarkovo rameno - 1:0. Jen o minutu později už bylo vedení Slavie dvoubrankové. Chlouba vyslal od mantinelu pas na u tyče stojícího Marka Drtinu, kterému stačilo nastavit čepel.

Na začátku třetí třetiny mohli Pražané svoje vedení pojistit, ale jak Rys v obrovské šanci před odrytou brankou, tak Mikulík ve vyložené pozici neuspěli. V závěru se Jihlava rozhodla hrát bez brankáře, ale rezultoval z toho jen třetí gól v hostující síti, trefil se Roman Chlouba. 

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Jiránek (Štebih), 39. M. Drtina (Chlouba, Dragoun), 59. Kubica (Hraško, Pohl).

Rozhodčí: Pešina, Hlinka - Jílek, Šperl.

Diváci:1112.

Slavia: Hylák – Drtina, Pohl, Štebih, Andrlík, Hraško, Růžička – Dragoun, Šafránek, Mikulík – Dušek, Tuominen, Rys – Kern, Kubica, Chlouba – Kadlec, Jiránek, Markovič.

Jihlava: Škarek – Kaláb, Bilčík, Říha, Marcel, Šidlík, Kajínek, Dundáček – Důras, Skořepa, Jergl – Čachotský, Diviš, Jícha – Březina, Seman, Stoklasa – Síkela, Anděl, Danišovský.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Slavia Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, Roman Chlouba, Marek Drtina, Tomáš Jiránek, Březiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava na Slavii nevstřelila ani gól. Z Prahy si odvezla si porážku 3:0 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.