Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Série porážek skončila, Dukla ovládla přestřelku v Prostějově

Čtyři prohry v řadě stačily, sérii nepříznivých výsledků dokázala hokejová Dukla utnout na Hané. V rámci 27. kola dotáhla do tříbodového konce přestřelku na ledě Prostějova. Dramatický zápas nakonec skončil výhrou hostů 6:5, ti zůstávají na pátém místě prvoligové tabulky.

Vstup do zápasu vyšel Dukle skvěle. Už po 14 vteřinách, po kterých se podařilo skórovat také Prostějovu na ledě Jihlavy, se mohla jihlavská střídačka radovat z vedení po gólu Mareše, který se ihned po vhazování vydal na výlet do pásma soupeře a po střele Fronka zametl puk do sítě. Dukla následně odskočila na dvoubrankový náskok využitou přesilovkou gólem Harkabuse z levé strany, vzápětí však snížil Mrázek.

Krátce po začátku druhé třeny srovnal Jelínek. Dukle vrátil vedení zpět Filip Helt, který se nekompromisně trefil ve druhé části do pravé šibenice. Toto vedení Dukly však trvalo pouze necelé tři minuty a po dorážce Jana Rudovského, který si našel vypadený puk z výstroje Zhukova, bylo opět srovnáno.

Ve třetí třetině se Dukla dostala potřetí do vedení dokonce podruhé o dvě branky po gólech Fronka a Harkabuse. Ani to však Jestřáby nezastavilo a během dvou minut bylo opět srovnáno, kdy se dokázal prosadit Štefka a při hře v šesti Klimíček. Vítězství Dukly dokázal vystřelit 58:32 Jakub Illéš.

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 5:6 (1:2, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 16. Mrázek (Novák), 23. Jelínek (Štefka, Janeček), 37. Rudovský (Havlík, Novák), 56. Štefka (Babka, Jelínek), 57. Klimíček (Mrázek, Švec) – 1. Mareš (Fronk), 15. Harkabus (Havránek, Kachyňa), 34. Helt (Fronk), 51. Fronk (Illéš, Kachyňa), 55. Harkabus (Illéš, Skořepa), 59. Illéš (Skořepa). 

Rozhodčí: Kozloi, Cabák – Kleprlík, Otáhal. 

Prostějov: Bláha – M. Jáchym, Klimíček, Havlík, Babka, Vala, Zajíc, Motloch – Martin Novák, T. Jáchym, Mrázek – Švec, Kloz, Rudovský – Beránek, Koblížek, Dubský – Jelínek, Janeček, Štefka.

Jihlava: Zhukov – Mareš, Kowalczyk, Valenta, Eliáš, Kachyňa, Malík – Helt, Lichanec, Fronk – Harkabus, Skořepa, Illéš – Cachnín, Juda, Brož – Havránek, Seman, Mácha.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, první liga, hokej, FK Dukla Praha, 1. SK Prostějov, Jan Rudovský, Jakub Illéš, Haná, HC Dukla Jihlava, Martin Novák, LHK Jestřábi Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série porážek skončila, Dukla ovládla přestřelku v Prostějově | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.