Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dukla Jihlava nezvládla třetí třetinu s Benátkami nad Jizerou a připisuje si první prohru v sezóně

Jihlavská Dukla nad Benátkami nad Jizerou ve třetím kole první ligy sice vedla, ale body za vítězství nezískala. Naději na dobrý výsledek ztratil tým z Vysočiny ve třetí třetině, kdy třikrát inkasoval a musel tak po porážce 2:3 vstřebávat první prohru nového ročníku.

První nebezpečnou střelu zápasu vyslal na Fina Tarkkiho domácí Kajínek, benátský gólman si s obtížemi poradil. Na druhé straně zahrozil Hrníčko, ale jeho pokus šel mimo Škarkovy tyče. Ke konci třetiny bylo živo před brankou hostů, Zemana střílející z ideální pozice vychytal Tarkki a stejný hráč po další střele už zvedal ruce nad hlavu, radost mu ale překazili rozhodčí, kteří viděli postavení jeo spoluhráčů v brankovišti.

Aktivitu si Dukla schovala i na začátek druhé třetiny. Nejprve to zkoušel Síkela z nulového úhlu, poté vyprášil Tarkkiho betony Zeman. Za Benátky kontroval Janele, svoji šikovnou akci ale dokázal zakončit přesně. Poté šance počítala zase Jihlava - po Čachotského přihrávce si na Tarkkim vylámal zuby znovu Zeman, úspěšný nebyl ani Síkela a později Březina a opět Zeman. Jásot anoušků tak zajistil až ve 40. minutě Jiří Říha, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě 1:0.

Začátek posledního dějství byl ve znamení velké šnce Jergla, ale Tarkki se překonával. Ale i před Škarkem se děly věci - mimo střílel Krejčí, dělovku Mikliše vyrazil jihlavský brankář. O dvě minuty později však už udeřilo z nenápadné akce, Radek Prokeš si vybruslil ke kruhu a jeho ránu ještě někdo lehce tečoval mimo Škarkův dosah. V 52. minutě bylo pro domácí ještě hůř. Během přesilovky z mezikruží vypálil Jan Plodek přesně nad Škarkův beton. Za Jihlavu mohl odpovědět Skořepa, brankářova vyrážečka byla proti. Povedenou závěrečnou dvacetiminutovku z pohledu hostů korunoval v 57. minutě z rychlého brejku Jan Ordoš povedenou střelou pod víko. Dukla výsledek ještě trochu zdramatizovala, když se v závěrečné minutě po přiťuknutí Zemana prosadil Tomáš Čachotský, na víc než korekci výsledku to ale nestačilo.

HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 40. Říha (Diviš, Zeman), 60. Čachotský (Zeman) - 48. Prokeš (Pyrochta), 52. Plodek (Volf), 57. Ordoš (Krejčí).

Rozhodčí: Kašík – Čížek, Křivohlavý.

Diváci: 1062.

Jihlava: Škarek – Kajínek, Kaláb, Bilčík, Říha, Grebeňuk, Dundáček, Marcel – Stoklasa, Skořepa, Jergl – Diviš, Zeman, Čachotský – Anděl, Jícha, Březina – Síkela, Kondratěv, Danišovský.

Benátky: Tarkki – Krejčí, Kolmann, Mikliš, Pyrochta, Havlín, Kočí, Husa – Hrníčko, Plodek, Volf – Ordoš, Musil, Víšek – Ďurač, Hrabík, Bittner – Musliu, Janele, Prokeš.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Benátky nad Jizerou, Kraj Vysočina, Jiří Říha, Jan Ordoš, Jan Plodek, Benátky, Tomáš Čachotský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava nezvládla třetí třetinu s Benátkami nad Jizerou a připisuje si první prohru v sezóně | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.