Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava získala dva premiérové body, v prodloužení zdolala Prostějov

Dukla Jihlava přivítala v úvodním prvoligovém kole ročníku 2016/17 nevyzpytatelný celek z Prostějova. Ten ukázal svoji sílu, hned třikrát na Vysočině vedl, ale domácí pokaždé zareagovali a nakonec ukořistili dva body po Semanově gólu z prodloužení.

Jihlava začala zápas dvěma přesilovkami, ale jak Bilčíka, tak Jergla vychytal Kantor v brance hostů. A tak udeřilo na straně druhé - Rudovský v 8. minutě pěkně našel před brankou Matouše Venkrbce, který nezaváhal a poslal Jestřáby do vedení 1:0. Dukla se premiérové trefy v sezóně a tím pádem vyrovnání dočkala v 16. minutě. Po kombinaci Stoklasy a Jergla zakončoval Josef Skořepa a Kantorovi prošel puk výstrojí - 1:1.

Z druhé třetiny neuplynuly ani čtyři minuty a Prostějov byl znovu vedení. Během přesilové hry domácí Škarek pochytal střely Protivného, ale na přesnou střelu Aleše Holíka na bližší tyč už neměl. Dukla se potom zvedla a vytvořila si zajímavé šance. Bilčíkovu střelu vytěsnil hostující brankář, Čachotského pokus branku minul. Domácí fanoušci se tak mohli radovat až v 31. minutě. David Březina se štěstím zpracoval kotouč od Dundáčka a dobré pozice vyslal na branku přesně mířenou jedovku, která se ještě otřela o tyč - 2:2. Dukla asi lehce ztratila koncentraci a trestem jí byl další gól v její síti. Po nedorozumění defenzívy přihrál Káňa před do vyložené šance Martinu Novákovi, který nezaváhal. Ještě do přestávky ale domácí stihli vyrovnat. V samostatném úniku byl faulován Josef Skořepa, který potom v trestném střílení našel skulinu mezi Kantorovými betony - 3:3.  

Začátek třetí třetiny patřil domácím. Diviš dokonce dostal kotouč do branky, ale gól nemohl být uznán kvůli jejímu posunutí. Za chvíli před gólmanem Jestřábů nebezpečně operoval Skořepa, poté byla nebezpečně tečována střela Jíchy. Prostějov zahrozil Moskalem, ten ale v klíčové chvíli podklouzl, jeho spoluhráč Rudovský nadvakrát nevyzrál na Škarka. Těsně před koncem normální hrací doby se snažil důrazem prosadit Čachotský, Kantor svoji klec uchránil.

Bod navíc z prodloužení pro červenožluté barvy nakonec zajistil Filip Seman, který po přihrávce Stoklasy využil volného prostoru a neohroženě poslal puk do horního rohu prostějovské branky.

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov 4:3 po prodloužení (1:1, 2:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Skořepa (Jergl, Stoklasa), 31. Březina (Dundáček), 39. Skořepa (TS), 63. Seman (Stoklasa) – 8. Venkrbec (Rudovský), 24. A. Holík, 33. M. Novák (J. Káňa, Šlahař). 

Rozhodčí: Veselý – Kis, Lučan.

Diváci: 1162.

Jihlava: Škarek – Kajínek, Kaláb, Bilčík, Říha, Grebeňuk, Dundáček, Marcel – Stoklasa, Skořepa, Důras – Diviš, Zeman, Čachotský – Anděl, F. Seman, Jergl – Síkela, Jícha, Březina.

Prostějov: Kantor – T. Kvapil, A. Holík, K. Kolář, Protivný, V. Zadražil, Šafář – Rudovský, Venkrbec, Augustin – J. Káňa, Moskal, M. Novák – Půhoný, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Korhoň, Švec.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky 1. SK Prostějov, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Josef Skořepa, FK Dukla Praha, Martin Novák, David Březina, LHK Jestřábi Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava získala dva premiérové body, v prodloužení zdolala Prostějov | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.