Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kapitán přepsal dějiny. Tomáš Čachotský se stal nejlepším střelcem Dukly v její novodobé historii

Postup přes Vsetín do prvoligového finále měl i rekordní nádech. V semifinálové sérii proti Valachům totiž se totiž jihlavský kapitán Tomáš Čachotský stal nejlepším novodobým střelcem střelcem klubu. V červenožlutém dresu vstřelil už 251 gólů.

Rrekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Ještě relativně nedávno držel rekordní zápis v počtu nastřílených branek za Duklu v novodobé historii její dlouholetý kapitán Oldřich Bakus, jenž nastřílel v červenožlutém dresu během 523 utkání celkem 250 branek.

Pomalu se na něj ale dotahovala další, stále hrající, legenda - Tomáš Čachotský. V prvním semifinále proti Vsetínu zavelel svým 250. gólem za Duklu k obratu z 1:3 na 4:3 po nájezdech. O den později trefil prázdnou branku na 3:1 a zaznamenal svůj historický 251. gól v jihlavském dresu. Po skončeném semifinále převzal před celou kabinou dres, který mu bude jeho 251 branek připomínat.
Rekordní zápis v celé klubové historii drží legendární útočník Jan Klapáč s 354 góly.

Psal se 20. listopad 2002 a devatenácté kolo první ligy, ve kterém Dukla vyzvala Hradec Králové. Zápas v základní části jako jakýkoliv jiný. Ovšem ve 31. minutě dával branku Jihlavy na 2:1 právě Tomáš Čachotský a vstřelil svůj první gól v červenožlutém dresu.

O více jak devět let později, 22. ledna 2011, otevřel Tomáš Čachotský již v 59 sekundě skóre v derby proti Havlíčkově Brodu a šlo o jeho stou trefu. Dvoustý gól si možná dobře pamatujete. Čtvrté kolo postupové baráže 2017 a trefená výhra 2:1 v prodloužení na ledě Českých Budějovic.

Když Dukla v semifinále play-off Chance Ligy 2021 prohrávala ve třetí třetině 1:3, zavelel Tomáš Čachotský svým 250. gólem za Duklu k obratu na konečných 4:3 po nájezdech. A jubilejní zápis do historie červenožlutých přišel o den později, kdy „Čagy“ 251. gólem pečetil výhru Dukly ve druhém semifinále proti Vsetínu trefou na 3:1 do prázdné branky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Tomáš Čachotský, FK Dukla Praha, VHK Vsetín, semifinále, Oldřich Bakus, moderní dějiny, FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, HC Dukla Jihlava, 1. česká hokejová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán přepsal dějiny. Tomáš Čachotský se stal nejlepším střelcem Dukly v její novodobé historii | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.