Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Favorit nezaváhal. Dukla si snadnou výhrou nad Šumperkem upevnila vedení v soutěži

Měla to být jednoznačná záležitost a nakonec také byla. Dukla neměla problém s naplněním papírových předpokladů a jako lídr soutěže si výsledkem 5:0 poradila s předposledním Šumperkem. V čele prvoligové tabulky má náskok tří bodů a zápas k dobru.

Úvod zápasu byl poznamenán nepřesnostmi, brzy se ale začala projevovat převaha domácích. Skóre otevřel v 15. minutě Tomáš Chlubna, který tečoval ránu Bilčíka. Ještě před první přestávkou zvýšil Josef Skořepa, který zakončil pohlednou přesilovkovou souhru. 

Dukla pokračovala v tlaku i ve druhé třetině. Po několika příležitostech rozvlnil síť potřetí Peter Lichanec, a to dokonce v oslabení. Čtvrtou branku po další hezké kombinaci přidal střelecky disponovaný Matěj Pekr.

Šumperk nerignoval, měl přesilovky a trefil i tyčku, vstřelený gól mu však nebyl v sobotu souzen. Naopak na druhé straně si odražený puk našel Tomáš Chlubna, který svojí druhou brankou zkompletoval výsledek na konečných 5:0  

Jihlava - Šumperk 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky: 15. a 53. Chlubna, 19. Skořepa, 31. Lichanec, 39. Pekr.

Rozhodčí: Ondráček, Marek - Měkýš, Komínek. 

Jihlava: Fučík – Eliáš, Kolář, Zedek, Strejček, Bilčík, Dvořák – Čachotský, Skořepa, T. Havránek – Jiránek, Fronk, Illéš – Harkabus, Zadražil, Pekr – V. Brož, Lichanec, Chlubna.

Šumperk: Peksa – Záruba, Kabelka, Ševčík, Valík, Dosek, Machů – Moučka, Milfait (C), Jaroš (A) – Tjurin, Spratek, Baláž (A) – Krejčiřík, Král, Kratochvíl – Danielčák, Kučera, Bernovský – Blaško.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Šumperk, první liga, hokej, Salith Šumperk, FK Dukla Praha, Tomáš Chlubna, soutěž, Matěj Pekr, Josef Skořepa, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Favorit nezaváhal. Dukla si snadnou výhrou nad Šumperkem upevnila vedení v soutěži | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.