Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trénovat na ledě nemohou, výplaty za září nedostali. Dobrá nálada nás ale zatím neopouští, zní z Dukly

Hokejisté Dukly, podobně jako jiná odvětví, zažívají období nejistot a mnoha otazníků. Prvoligová soutěž je přerušena, na zimním stadionu nemohou trénovat a za uplynulý měsíc nedostali ani výplatu.

Jihlavští hokejisté sice přestáli karanténu, nicméně na led přesto vyjet nemohou. Nařízením vlády jsou přerušené veškeré hokejové soutěže včetně tréninku na stadionu. A protože v Kraji Vysočina aktuálně není jediný stadion, kde by se dalo trénovat pod širým nebem, což naopak povoleno je, využívá Dukla prostory před CZ LOKO Arénou a stadion hokejbalového klubu SK Jihlava. 

„Snažíme se o všeobecnou přípravu, aby se kluci hýbali, něco dělali a udržovali se, i když nevíme, na kdy je vlastně připravujeme. Protože situace ja taková, že nevíme, kdy nám povolí trénovat na stadionu, říká hlavní trenér A-týmu Viktor Ujčík po hokejbalovém "tréniku" svých svěřeneců. 

Jihlavský lodivod vůbec netuší, kdy by se on i jeho svěřenci mohli vrátit k práci, kterou dělají a mají rádi. „Sami asi všichni vidíme, že nařízení vlády přicházejí tak živelně a nekoordinovaně, že nikdo neví, co bude za den nebo za týden. Já pořád věřím v nějaký selský lidský rozum, že situaci konečně převezmeme do svých rukou a budeme si naše osudy řídit sami,“ doufá osmačtyřicetiletý kouč.

Trenér byl přitom se vstupem do sezóny spokojený. „Letní přípravu jsme měli dobrou a také začátek sezony byl slušný. Je hrozně těžké se s tím vším popasovat. Ale zatím nás neopouští dobrá nálada a doufám, že to vydrží.“

Současná situace není jednoduchá jen pro trenéry a hráče. Své by mohl povídat jednatel klubu Bedřich Ščerban, který měl s hráči a trenéry během pátečního dopoledne rozhovor. „Je to těžké hlavně z toho pohledu, že na účtu Dukly svítí jedna velká nula a kluci nedostávají peníze,“ přiznává Viktor Ujčík s tím, že někteří hráči již poptávají brigády.

Ščerban na schůzce připustil, že by jistá finanční podpora mohla přijít ze Sportovní agentury, která by mohla hráčům uhradit alespoň část jejich mzdy.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, hokej, první liga, HC Dukla Jihlava, trenér, Viktor Ujčík, Bedřich Ščerban, SK Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trénovat na ledě nemohou, výplaty za září nedostali. Dobrá nálada nás ale zatím neopouští, zní z Dukly | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.