Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dukla vstup do soutěže zvládla, Prostějov porazila 3:2

Vítězná, ale nikoli tříbodová byla letošní premiéra. Ta proběhla na domácím kluzišti proti Prostějovu, který se držel zuby nehty, ale na zpět na Hanou si odveze prohru 2:3.

Dukla první oslabení přestála dobře a ve čtvrté minutě obránce Černý z ideální střelecké pozice jen těsně minul branku. Jihlavští měli velkou šanci i na začátku jedenácté minuty, kdy Illéš taktéž v pozici mezi kruhy těsně minul branku. Následně nevyužila dvě přesilovky ani Dukla a když se Illéš v závěru třetiny opět neprosadil, čekalo se na branku v první třetině marně.

O to více však byla gólová druhá část. Uplynulo jen 23 sekund, když ve skrumáži před brankou přihrál Zadražil na Tomáše Čachotského a ten otevřel skóre utkání. Jihlavská radost vydržela jen 32 sekund. V situaci dva na jednoho přihrál Kaut na Daniela Vachutku, který se zblízka trefil nad lapačku Brože. Dukla následně přestála oslabení, ovšem v čase 32:57 kapitulovala. Domácí v rohu obranného pásma zbytečně ztratili puk, Žálčík jej rychle poslal mezi kruhy pro hbitého Dominika Hrníčka, jenž střelou z první pohotově zakončil souhru ex-jihlavských forvardů.

Ani radost hostí nevydržela dlouho. V rozmezí 57 sekund totiž byli vyloučení Drtil s Hrníčkem a Dukla trestala. Ve dvojnásobné přesilovce sice Čachotský přes beton gólmana nedostal puk na volného Jiřího Fronka, tomu ale rychle přistrčil kotouč Poletín a obrozenému střelci nedělalo problém trefit poloprázdnou klec. Za 34 vteřin již Dukla vedla. Chlubna si najel před branku, kde už neměl tolik prostoru k zakončení. Ovšem Matěj Zadražil ukázal, že si před brankou ví rady, byl první u odraženého puku a napálil ho nekompromisně nad ležícího gólmana - 3:2.

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřebi Prostějov 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Čachotský (Zadražil, Illéš), 35. Fronk (Poletín, Čachotský), 36. Zadražil (Chlubna) – 21. Vachutka (Kaut), 33. Hrníčko (Žálčík). 

Rozhodčí: Doležal, Marek – Polák, Zídek. Diváci: 714.

Jihlava: Brož – Krenželok, Černý, Bukač, Kolář (A), Strejček, Bilčík, Mareš – Illéš, Skořepa (C), Čachotský (A) – Fronk, Zadražil, Jiránek – Pekr, Poletín, Harkabus – Chlubna, Lichanec, Hrala

Prostějov: Bláha – Matyáš, Sova, Drtil, Staněk, Piegl, Hrdinka – Mrázek, Bartoš (A), Gago – Jandus, Kaut (C), Vachutka – Žálčík (A), Chlán, Hrníčko – Motloch, Novák, Ouřada.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Prostějov, hokej, první liga, 1. SK Prostějov, FK Dukla Praha, Matěj Zadražil, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla vstup do soutěže zvládla, Prostějov porazila 3:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.