Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

K výhře chyběly centimetry, nakonec však Dukla v prvním zápase play-off v Porubě prohrála

První liga vstoupila do předkola play-off, pro Duklu však začalo nešťastně. Zápas série v dospěl v Porubě do prodloužení, ve kterém Jihlavští trefili tyč, vítězný gól na 3:2 a první bod si však připsali domácí. Další utkání čeká stejné týmy již zítra.

První třetina úvodního zápasu předkola byla hodně opatrná, ale oba týmy si přesto šance vytvořily. Nicméně góly začaly padat až v prostřední dvacetiminutovce.

Nejprve se radovali domácí zásluhou tvrdé rány Jana Káni v přesilovce z kruhů. Dukla odpověděla také v početní převaze, autorem vyrovnávací branky byl Josef Skořepa. Vyrovnaný stav trval do konce 39. minuty, kdy si Poruba vzala vedení zpět zásluhou Tomáše Gřeše.

Ve třetí části padla jediná branka, o kterou se zasloužil Tomáš Harkabus a poslal tak zápas do prodloužení, hrané na dvacet minut a s pěti hráči + brankářem na obou stranách. V prodloužení byla Dukla lepším týmem, měla šance a rozezvučela střelou Lukáše Anděla tyčku. Červenožlutí následně ještě přestáli oslabení, ale poté prohráli po ráně ex-jihlavského Filipa Dundáčka. 

HC RT Rotax Poruba - HC Dukla Jihlava 3:2 po prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. J. Káňa (T. Jáchym, Slavík), 39. Gřeš (Kanko, Dluhoš), 68. Dundáček (Sikora) – 29. Skořepa (Pekr), 47. T. Harkabus (Protasenja). 

Rozhodčí: Fiala, Vrba – Kreuzer, Polonyi. Diváci: 785.

Poruba: Foltán – Pastor, Slavík, Šendera, Dundáček, Rudl, Dluhoš, Husák – Kanko, Nejezchleb, Hudeček – Hlinka, Sikora (A), Zdeněk (C) – Gřeš, Jáchym, Špaček – Brodek, Toman, Káňa (A).

Jihlava: Brož - Holý, Mareš, Kolář, Bukač, Piegl, Půža, Dvořák - Skořepa (C), Čachotský (A), Zeman - Anděl, Poletín, Pekr - Jiránek (A), Fronk, Chlubna - Harkabus, Lichanec, Protasenja.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Poruba, hokej, první liga, FK Dukla Praha, HC RT Torax Poruba, playoff, Jan Káňa, Tomáš Gřeš, Tomáš Harkabus, Josef Skořepa, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K výhře chyběly centimetry, nakonec však Dukla v prvním zápase play-off v Porubě prohrála | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.