Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavská Dukla doma dala Benátkám „bůra“ a dál vede spodní nastavbu

Jihlavští hokejisté vstupovali do dnešního utkání s Benátkami nad Jizerou s jasným cílem - oplatit předchozí porážku a udržet si vedoucí místo v nadstavbové skupině. A dnes to na jihlavském stadionu bylo prakticky na jednu branku. Domácí Dukla o všem podstatném rozhodla během úvodních devíti minut, po kterých vedla už 3:0. Hosté se k ničemu nedostali ani během zbytku utkání, a Jihlava je tak s přehledem první v boji o účast v předkole play-off.

Hokejisté Dukly již mají účast v předkole jistou, ovšem není jisté, z jaké pozice do něj půjdou. Vše zkomplikovala víkendová prohra v derby s Třebíčí, a tak má Dukla před Třebíčí do posledních třech kol nadstavby zanedbatelný náskok pouhých dvou bodů.

Jihlava začala velmi svižně a po 80 sekundách už vedla 2:0, když na branku Jiřího Fronka navázal Lukáš Anděl. Třetí rychlou branku přidal při oslabení v čase 8:32 Josef Skořepa. Další gól však 811 diváků vidělo až ke konci druhé třetiny, kdy se po individuální akci v 38. minutě prosadil krásnou střelou Tomáš Chlubna. Na pětigólový rozdíl pak devět minut před koncem zvyšoval obránce Jan Holý. Z celkem 42 střel domácích tedy padlo nakonec pět gólů. Na úvodní duo střelců, Jiřího Fronka a Lukáše Anděla, navázal při oslabení v čase 8:32 Josef Skořepa.

Zápas 26. kola spodní nadstavby dnes vyhrála i Třebíč, a Jihlava tak i nadále zůstává o dva body první v nadstavbové skupině.

HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Fronk (Jiránek), 4. Anděl (Poletín, Černohorský), 9. Skořepa, 38. Chlubna (Piegl), 52. J. Holý (Skořepa, Čachotský)

Diváci: 811

Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Štofa, Beneš

HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, J. Holý, D. Kolář, Bukač, Piegl, Půža, Černohorský – Čachotský (A), Skořepa (C), A. Zeman – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek (A), Fronk, Chlubna – T. Harkabus, Lichanec, V. Brož.

HC Benátky nad Jizerou: Čajan (Hrstka) – Kovář, Kunst (A), Hampl, Buchtela, Aubrecht, Žůrek – D. Špaček (C), Šír, Průžek (A) – Jiruš, Chrtek, Rychlovský – Wiencek, A. Dlouhý, Rossmy – Vomáčka, Šafařovský, Křepelka.

Ohodnoť článek

Foto Markéta Křížová | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, hokej, HC Benátky nad Jizerou, FK Dukla Praha, Benátky nad Jizerou, FC Vysočina Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, Josef Skořepa, Tomáš Chlubna, Jan Holý, Jan Brož

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská Dukla doma dala Benátkám „bůra“ a dál vede spodní nastavbu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.