Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Závěr se nepovedl. V posledním zápase sezóny Dukla Jihlava vysoko prohrála v Litvínově

Závěr baráže o extraligu hokejistům Dukly Jihlavy pořádně zhořkl. Po pátečních šesti gólech od Karlových Varů dneska od Litvínova inkasoval tým z Vysočiny rovnou osmkrát. Prohra 8:2 tak jenom potvrdila už dříve známou skutečnost, že i v dalším ročníku si Dukla zahraje "jenom" první ligu.

V úvodu nastřelila Dukla tyčku, ale jinak byla první třetina ve znamení litvínovské útočné pohody. V 8. minutě otevřel skóre Šimeček, na druhé straně o minutu později odpověděl Důras střelou mezi Janusovy betony - 1:1. Pak se ale už otevřela domácí ofenzivní stavidla. Nejprve Duda našel Trávníčka, poté Škarka překvapil Řehoř střelou mezi betony. V následné přesilovce si odražený puk našel Martynek a zametl ho do prázdné branky.    

V nastoleném trendu pokračoval zápas i po přestávce. Pěknou kombinaci z 21. minuty zakočil Kubát. V tu chvíli se brankostroj Severočechů aspoň na chvíli zastavil, ale Škarka ostřelovali stále, zmiňme například příležitosti Martynka a Šimečka. Ale vidět byla i Dukla, Důras trefil tyčku a Melenovský nechal vyniknout střídajícího Petráska. Přesto druhou třetinu uzavřel gól Litvínova. Ve 40. minutě se tvrdou ranou od modré prosadil Pavlík a zvýšil na 6:1. 

Sedmou branku domácích přidal ve 45. minutě Gerhát po pěkné přihrávce Trávníčka. Mladý gólman Jihlavy škarek si kalich hořkosti vypil až do dna. V další podobné situaci ho obránci nechali opět na holičkách a zcela nehlídaný Pšurný přidal další branku. Dukla zápas sle zcela nezabalila a dočkala se druhé branky utkání. Během přesilové hry Seman Diviše, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Byla to však jen jihlavská labutí píseň celého zápasu a vlastně i celé prolínací soutěže.   

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Šimeček (Trávníček, Sklenička), 11. Trávníček (Duda, Pavelka), 12. Řehoř (Pavlík, Piroš), 15. Martynek (Pavlík, Trávníček), 21. Kubát (Šimeček), 40. Pavlík (Duda, Pavelka), 45. Gerhát (Trávníček, Martynek), 49. Pšurný (Pavlík, Pavelka) – 9. Důras, 53. Diviš (Seman, Kolář).

Rozhodčí: Šindler, Polák – Jelínek, Pešek.

Diváci: 5125.

Litvínov: Janus (31. Petrásek) – Kubát, Sklenička, Pavelka, Pavlík, Kokeš, Gula, – Lukeš, Šimeček, Duda – Trávníček, Gerhát, Martynek – Piroš, Pšurný, Stříbrný – Jurčík, Válek, Řehoř.

Jihlava: Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Parýzek, Štěbih, Grebenyuk, Bilčík, Zadražil – Jergl, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Březina – Harkabus, Jícha, Kolář – Beránek, Melenovský, Anděl. 

Konečná tabulka baráže o extraligu:

Pořadí Z S B
1. Litvínov 12 42:27 25
2. Karlovy Vary 12 42:34 20
3. Slavia Praha 12 34:36 17
4. Dukla Jihlava 12 25:45 10

 

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz

Štítky HC Verva Litvínov, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Energie Karlovy Vary, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr se nepovedl. V posledním zápase sezóny Dukla Jihlava vysoko prohrála v Litvínově | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.